MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στη πορεία μνήμης για τα Τέμπη

Η ένταση «αμαύρωσε» τον σκοπό της διαδήλωσης
 
Ένα «πολεμικό» σκηνικό σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη που «αμαύρωσε» την πορεία που έχει ξεκινήσει από το πρωί για τον ένα χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
 
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και είχε ως κατεύθυνση το νέο σιδηροδρομικό σταθμό.
 

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα με αναφορά στα Τέμπη – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

( John.k - Οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα σταμάτησαν να συνεργάζονται με το Αυταρχικό, Τυραννικό καθεστώς, με αφορμή το δυστύχημα και την απόδοση ευθυνών  )
 
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Αθήνα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Στην απεργία συμμετέχουν τα Μέσα Μεταφοράς, τα πλοία, οι εκπαιδευτικοί, τα ταξί και άλλοι κλάδοι.
 
Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10:30 στα Προπύλαια. Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024.
 

Τέμπη ένας χρόνος μετά, το δεύτερο έγκλημα! Παναγιώτης Γερογλής

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από το έγκλημα των Τεμπών και όσα γνωρίζουμε τα μάθαμε από τις άοκνες προσπάθειες συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα…Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να συγκαλύψει ,η δικαιοσύνη κινείται με εξοργιστικά αργούς ρυθμούς και το μόνο που μένει είναι η προσπάθεια των συγγενών αλλά και όσων δεν αντέχουν πλέον την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Ένας απ΄ αυτούς είναι ο απόστρατος Ταξίαρχος Παναγιώτης Γερογλής.