MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

"Ποιόν ακριβώς προειδοποιεί ο κ. Τσιόδρας και ποιον φοβερίζει ο Χρυσοχοΐδης;"

geralt / pixabay
Ο επιφανής νομικός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΡΑΤΤΩ (Κίνηση Ιδεών & Δράσης), κ. Χρήστος Κουτσονάσιος με μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή σειρά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ύφος των Τσιόδρα - Χρυσοχοΐδη στις πρόσφατες δηλώσεις του. Συγκεκριμένα έγραψε: 

Αυγουστιάτικα επιδημιολογικά: 

1. Ποιόν ακριβώς προειδοποιεί ο κ. Τσιόδρας; 

Το δίδυμο Τσιόδρα, Χαρδαλιά επιστρέφει αυγουστιάτικα στη ζωή μας, γιατί, σε καιρό παγκόσμιας πανδημίας, ο κορονοϊός στη χώρα μας εμφανίζει περίπου 100 κρούσματα την ημέρα. 

“Γιατί η προσφυγή στη Χάγη είναι γεωπολιτική αυτοκτονία”

Γράφει ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Αντώνης Βασιλείου* 

Η κυριαρχία που ασκείται επάνω σε ένα κράτος είναι ενιαία ακόμη και όταν παρεμβάλλεται τρίτο κράτος, που σημαίνει ότι η οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει τμηματικά με το γειτονικό κράτος καθόσον υπάρχει συνέχεια νησιωτικού και ηπειρωτικού εδάφους, εκτός αν επιθυμεί η ηγεσία μας να εμφανίσει τη χώρα μας διεθνώς ότι δεν έχουμε ενιαία εδαφική και κρατική κυριαρχία.

Οι δηλώσεις κάθε κυβερνητικού αξιωματούχου συνιστούν διεθνή πρακτική και για αυτό οι διάφοροι υπουργοί και σύμβουλοι θα πρέπει να προσέχουν τι λένε δημοσίως. Μπορεί να τις επικαλεστεί οποιοδήποτε άλλο κράτος ευνοείται από αυτές σε διεθνή φόρα ή σε δικαιοδοτικά όργανα. Πρέπει να ξέρουν λοιπόν και αν δεν το ξέρουν να το μάθουν, ότι δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις που είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, γιατί αφενός μεν δεν διαχειρίζονται την ατομική τους περιουσία αλλά το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας, αφετέρου δε ενισχύουν το νομικό οπλοστάσιο της Τουρκίας. 

«Αγαπούν» την Ελλάδα αλλά φορολογούνται στο εξωτερικό!

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγει η ΑΑΔΕ για πρόσωπα υπεράνω υποψίας, που δηλώνουν φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, αλλά μένουν κανονικά στην Ελλάδα γλιτώνοντας τα τεκμήρια και φόρους και το κυριότερο, δεν ελέγχονται οι καταθέσεις τους, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. 
Πρόκειται για μια «βιομηχανία φοροδιαφυγής», την οποία επιχείρησαν να σταματήσουν το 2017 και το 2019 το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, με την αυστηροποίηση του πλαισίου, αλλά αποδεικνύεται άλλη μια φορά, ότι, η φοροδιαφυγή είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που έχουν μεταφέρει εικονικά τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό είναι πολιτικά στελέχη, υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, δημοσίων επιχειρήσεων και φορέων και φυσικά επιχειρηματίες. 

Η έκθεση της επιτροπής στων «σοφών» (β)

Ειδικά όσον αφορά την Υγεία στην εποχή του COVID 19, με τη χρηματοδότηση της στο ναδίρ, η επανάληψη εκ μέρους της κυβέρνησης της εκπομπής των 6 με τον χαμηλού προφίλ καθηγητή, αποτελεί μία ακόμη αθλιότητα – με στόχο ξανά τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων από τα θηριώδη πραγματικά τους προβλήματα. Θα πρέπει όμως να αναρωτηθεί για πόσον καιρό θα μπορεί να κρύβει τις αποτυχίες της πίσω από την επιδημία – επιβάλλοντας μάσκες στους Πολίτες για να μη βλέπουν και να μη μιλούν. Το γεγονός δε ότι, ο υπουργός υγείας υπερηφανεύεται για τα σεντόνια που χαρίζουν οι εφοπλιστές στα νοσοκομεία μας, είναι χαρακτηριστικό του τρόπου, με τον οποίο κυβερνάται η χώρα – κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει κατανοητό, με αποτέλεσμα να σταματήσει επιτέλους να επικρατεί η σιωπή των αμνών. Σε κάθε περίπτωση, μόνο πρόγραμμα για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι η έκθεση των σοφών – οπότε δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς μαζί της.