MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η άλλη όψη των χρημάτων

Οι τοκογλύφοι που έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στον πλανήτη, δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να χάσουν τα τεράστια προνόμια που τους προσφέρει ο έλεγχος του συστήματος του χρέους, επιτρέποντας την επικράτηση της «Νέας Νομισματικής Θεωρίας» (ΜΜΤ) – υπενθυμίζοντας το ρητό, σύμφωνα με το οποίο τα εξής: «Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του».
«Ο νούμερο ένα εχθρός της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων είναι οι τοκογλύφοι – ενώ η μοναδική προστασία απέναντι τους είναι η γνώση της πραγματικής λειτουργίας του χρήματος».

Γιατί η Βενεζουέλα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο 300 δισ. βαρέλια απέτυχε οικονομικά και επικρατεί κοινωνικό χάος

Το πετρέλαιο είναι ένας πόρος που εύκολα μπορεί να παγιδεύσει ένα κράτος 

Μπορεί η χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο να έχει οικονομικά προβλήματα και ο λαός της να βρίσκεται σε ανέχεια;

Θα μπορούσε...

Και το παράδειγμα της Βενεζουέλας είναι ένα από αυτά…

Και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η διακυβέρνηση του Maduro, του ιδεολογικού παιδιού του Chaves. 

Αυτός όμως είναι ο προφανής λόγος, αυτός που εύκολα στοχοποιεί τους ιδεολογικούς αντιπάλους της παγκόσμιας καθεστηκυίας τάξης. 

Για να σωθεί η χώρα μας πρέπει να απαλλαγούμε από τις κατοχικές δυνάμεις και τους εδώ εκπροσώπους τους

Θεόδωρος Κατσανέβας

Αναρωτιούνται πολύ γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με όλα τα τρομακτικά μέτρα που μας φορτώνουν οι δανειστές μας. Γιατί δεν βγαίνει μαζικά στους δρόμους, γιατί δεν επαναστατεί. Γιατί το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος είναι ημιθανές;

Πριν από μερικά χρόνια όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα η Αγκέλα Μέρκελ ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην αντιπολίτευση μαζί με το ΚΚΕ και όλους τους ξέμπαρκους και χωρίς στόχο αντιστασιακούς εποχής, οργάνωσε τεράστιες κινητοποιήσεις που είχαν και εκφάνσεις βιαιοτήτων. Ρώτησαν τότε την Αγκέλα αν ενοχλείτε από τις μαζικές αυτές κινητοποιήσεις και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Και εκείνη απάντησε αφοπλιστικά. «Κάθε άλλο. Αντιθετα θα με παραξένευε αν δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις. Ο κόσμος πρέπει να εκφράζεται, να διαμαρτύρεται, να κινητοπείται. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας, την οποία εγώ ζώντας μικρή στην κουμουνιστική Ανατολική Γερμανία την είχα στερηθεί».

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα – Στο 18,5% τον Ιανουάριο, η υψηλότερη στην Ε.Ε

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Συνολικά στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου 2019- η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,7% σε σχέση με 7,8% το Φεβρουάριο και 8,5% ένα χρόνο πριν.