MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Καλεντερίδης : ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα: Προσοχή στη Λιβύη

Αν πετύχουμε να οριοθετήσουμε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με Αλβανία, Ιταλία, Τρίπολη, Αίγυπτο και Κύπρο, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να καταγγείλει την κωλυσιεργία της Τουρκίας διεθνώς και να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση

Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, όμως λόγω των εξελίξεων που θα δούμε παρακάτω είναι αναγκαίο να το υπενθυμίσουμε.

Η νίκη της ΝΔ ήταν τελικώς επί της ακροδεξιάς και όχι επί της Αριστεράς – Τσίπρας και Βαρουφάκης όπως και το 2015

Η ΝΔ κέρδισε επιπλέον 600 χιλιάδες ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν 300 χιλιάδες ψήφους ενώ η Χρυσή Αυγή έχασε σχεδόν 215 χιλιάδες ψήφους η πλειοψηφία κατευθύνθηκε στην ΝΔ και ορισμένοι και στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. 

Τελικώς η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε όπως είχε σχεδιάσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς εάν αθροιστούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη στις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 το αποτέλεσμα είναι οι επιδόσεις του 2015. 

FT: Τουρκία - Ανησυχία μετά την απομάκρυνση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Ο κ. Erdogan προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι τα υψηλά ποσοστά «πλήττουν» την Τουρκία και υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα βρεθεί μια «οριστική λύση».

Παρόλο που η τριετής υπηρεσία του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Murat Cetinkaya σημαδεύτηκε από ασταθή και ανορθόδοξη πολιτική, η καρατόμησή του το Σαββατοκύριακο 29-30/6/2019 από τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, μετά από μια σύγκρουση για το ρυθμό περικοπών των επιτοκίων, προκάλεσε έκπληξη.

«Η καρατόμηση του κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσει μεγάλο χτύπημα στη θεσμική του δομή, ικανότητα και ανεξαρτησία, ανέφερε ο Ibrahim Turhan, πρώην αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, στο Twitter.