MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Kορυφαίο hedge fund: Αποσυρθείτε γρήγορα από μετοχές και ομόλογα, έρχεται κραχ

«Σαφώς, σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θέλετε να έχετε ούτε ομόλογα ούτε μετοχές» είπε ο θρυλικός επενδυτής Paul Tudor Jones


«Αποσυρθείτε γρήγορα από μετοχές και ομόλογα, έρχεται κραχ». 
 
Τάδε έφη ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του ομώνυμου hedge fund, Paul Tudor Jones.
 
Όπως ανέφερε Jones την Τρίτη 3 Μαΐου στο «Squawk Box» του CNBC, το τρέχον περιβάλλον για τους επενδυτές είναι χειρότερο από ποτέ, καθώς η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια ενώ οι χρηματοοικονομικές συνθήκες γίνονται ολοένα και «σφικτές».
 

ΑΡΘΡΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ : Τα Τουρκικά Fake News

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ


Τα Τουρκικά Fake News


Όπως είναι γνωστό, ένα από τα πολύ ισχυρά «όπλα» ενός υβριδικού ή ενός πραγματικού πολέμου αποτελούν οι ψευδείς ειδήσεις που διοχετεύονται κατάλληλα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας ενός κράτους, προκειμένου να προετοιμάσουν ή να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με την ευρύτατη έννοια της, προς την κατεύθυνση των στόχων του.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ευρέως τις ψευδείς ειδήσεις (Fake News) σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, οικονομικό κ.α) προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ποικιλόμορφους στόχους της.

Απέναντι σε Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία το «όπλο» αυτό χρησιμοποιείται διαχρονικά, αδιάκοπα και με χονδροειδή παραμόρφωση της αλήθειας υπηρετώντας πιστά την φιλοσοφία του Υπουργού Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας (1933 – 1945) Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς «Όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».

Συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της ΔΕΗ

( John.k -
Μόνο επί διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη έχουν πληγεί οικονομικά μέσω της ΔΕΗ όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως και έχουν προβεί σε χιλιάδες μηνύσεις, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν ως καταλληλότερο  πρωθυπουργό …..
 
Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, με περισσή κυνικότητα και αλαζονεία ! )
 
Την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για την ακύρωση της ληστρικής Ρήτρας Αναπροσαρμογής, που έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς ρεύματος, κατέθεσε σήμερα η ΕΚΠΟΙΖΩ, μια μέρα προτού κατατεθεί η προαναγγελθείσα συλλογική αγωγή από το ΙΝΚΑ, εκπροσωπώντας τουλάχιστον 1.500 καταναλωτές.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν συλλογικές αγωγές και κατά άλλων προμηθευτών για τη χρήση ρητρών αναπροσαρμογής, καθώς και την παράνομη και μονομερή μετατροπή σταθερών τιμολογίων σε κυμαινόμενα. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω νομικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.