MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Όσα κρύβει το Μαξίμου για την κρίση στο Αιγαίο

Η Ελλάδα και η Τουρκία απέφυγαν την εκδήλωση μιας μεγάλης κρίσης κατά τη διάρκεια των βυθομετρικών ερευνών, που πραγματοποιούσε το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume μεταξύ Κάσου-Καρπάθου, για τη μελλοντική πόντιση υποβρύχιων καλωδίων του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου.
  • Από τον Αλέξανδρο Ταρκα
Ωστόσο, ο κυβερνητικός αυτοθαυμασμός, περί λειτουργίας των καναλιών συνεννόησης με την Άγκυρα, είναι λανθασμένος ως προς την ουσία του προβλήματος και παραπλανητικός έναντι της κοινής γνώμης. Κρύβει την αλήθεια ότι πρόκειται για έναν πρόσκαιρο μόνον κατευνασμό, καθώς ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει, εντός των επόμενων λίγων μηνών, στο ερώτημα αν και πώς θα συνεχίσει το διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν.
 

Η ολυμπιακή ιδέα χάθηκε στη woke ατζέντα!

Η άθλια διοργάνωση στο Παρίσι είναι η έμμεση παρουσίαση του δυστοπικού μέλλοντος που προδιαγράφεται
 
Απόψε πέφτει η αυλαία της παρωδίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που διεξήχθησαν στο Παρίσι και θα μείνουν στην Ιστορία ως οι πιο αμφιλεγόμενοι, οι πιο woke και οι πιο δυστοπικοί, οι οποίοι σε τίποτα δεν είχαν να κάνουν με το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο, καθώς αυτό διαστρεβλώθηκε και εξευτελίστηκε πλήρως από τους διοργανωτές.
  • Της Μαρίας Δεναξά
Σε αντίθεση με τη σοβινιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ για τα μετάλλια και τις επιδόσεις, αυτό που θα μείνει στον κόσμο, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν η αχαρακτήριστη τελετή έναρξης και, όπως όλα δείχνουν, και η αποψινή τελετή λήξης, που σχεδιάστηκαν και σκηνοθετήθηκαν όχι για να προάγουν τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, όπως το κάλλος, η αγνότητα, η εκεχειρία, η ιερότητα της ανθρώπινης ζωής… Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ολυμπιακή εκεχειρία καταπατήθηκε, με τη Ρωσία να έχει αποκλειστεί, αλλά με το Ισραήλ, που διαπράττει μήνες τώρα γενοκτονία, να αγωνίζεται κανονικά.
 

Σε πανικό οι ΗΠΑ - Απειλούν τώρα με σκληρές κυρώσεις τις χώρες που εγκαταλείπουν το δολάριο ενώ οδηγούνται σε οικονομικό όλεθρο

Η πρόταση του Αμερικανού γερουσιαστή Marco Rubio, το σχέδιο Trump και τα συναλλαγματικά αποθέματα σε κρυπτονομίασματα
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις έγιναν boomerang για τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα. 

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση του δολαρίου ως όπλου έναντι της Ρωσίας.
 
Το μέτρο έχει πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο κίνημα για αποδολαριοποίησης, το αντίθετο από αυτό που ήταν η στρατηγική πρόθεση της επιβολής των κυρώσεων
 

Κανένα καθεστώς δεν μπορεί να αγγίξει τον ολοκληρωτισμό αν δεν φιμώσει την ελευθερία της έκφρασης και δεν επιβάλει λογοκρισία

Όταν ο φασισμός παίρνει διαστάσεις τα αποστειρώνει όλα
 
Γράφει η Μαρία Δεναξά
 
Όταν ο φασισμός παίρνει διαστάσεις τα αποστειρώνει όλα.
 
Έτσι, ενώ σε μια δημοκρατία οι πολίτες είναι κυριάρχοι, στην ευρωπαική ένωση την εξουσία καταχράται μια συγκεκριμένη κάστα αποσυνδεδεμένη απο την αλήθεια και την πραγματικότητα όπως είναι η ευρωπαική ηγεσία.