MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Μάστιγα για τα νοικοκυριά η ακρίβεια – «Αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης»

«Είναι πολιτική απόφαση να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση» 

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί για τα νοικοκυριά η ακρίβεια, με τους καταναλωτές να στενάζουν κάτω από το βάρος των ανατιμήσεων. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ προκαλούν πονοκέφαλο στους Έλληνες, που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ώρα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός «αιμορραγεί».
 
«Η κυβέρνηση δεν κρίνεται για την ακρίβεια, κρίνεται για την αισχροκέρδεια. Η παραδοχή του πρωθυπουργού, με την επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν ότι στην Ελλάδα υπάρχει αισχροκέρδεια από τις πολυεθνικές, νομίζω επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και 2 – 3 χρόνια ότι στη χώρα μας, με την ανοχή της κυβέρνησης, πάρα πολλές πολυεθνικές εκμεταλλεύονται το καταναλωτικό κοινό», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και συμπλήρωσε:
 

Έγκλημα στα Τέμπη: Εύρημα σοκ ανατρέπει τα πάντα – Εντοπίστηκε οστό θύματος σε οικόπεδο, όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός, ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν μόνο από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό, προκειμένου να επιχειρήσουν γερανοί και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας
 
Τα ευρήματα στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ δημιουργούν νέα δεδομένα στην εισαγγελική έρευνα για τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, από το μεσημέρι κιόλας της 1ης Μαρτίου 2023, την επομένη δηλαδή του δυστυχήματος, σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών.