MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Kαταρρέει η συμφωνία για την SNMG-2: Η Τουρκία αρνείται να παραλάβει διασωθέντες απο τα νατοικά σκάφη

Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της.

Τα παραπάνω μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Ο Πούτιν ετοιμάζεται νομίμως να στερήσει από την Τουρκία το 30% του εδάφους της;

Γ. Μοτσάκος 

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ) 

Ενώ η Τουρκία απειλεί συνεχώς την Ελλάδα στο Αιγαίο και διαρκώς απαιτεί από το ΝΑΤΟ να μην συμπεριληφθούν τα Δωδεκάνησα στις περιοχές δράσης του, ο Β.Πούτιν «ετοιμάζει πακέτο» για την Άγκυρα το οποίο θα προκαλέσει πάταγο , σύμφωνα με δημοσιεύματα

Η Τουρκία που το τελευταίο διάστημα «πιέζει» κάτι παραπάνω από ασφυκτικά την περιοχή που συνορεύει με την Βόρειο Συρία, ζητώντας ακόμη και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, τολμά να απειλήσει απευθείας την Μόσχα . Η ρωσική αντίδραση προετοιμάζεται επισταμένα εδώ και καιρό. 

Έσπασε τον τουρκικό τσαμπουκά ο Γερμανός διοικητής της ΝΑΤΟϊκής δύναμης

Με τουρκικό ελικόπτερο και από τα τουρκικά ύδατα πέταξε τελικά ο Γερμανός τακτικός διοικητής της ΝΑΤΟΪκής δύναμης SNMG2 από το Αιγαίο για την Άγκυρα. 

Έσπασε έτσι τον τουρκικό «τσαμπουκά», καθώς αντιλήφθηκε ότι όσα δεν κατάφεραν να περάσουν οι Τούρκοι στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να τα περάσουν με πλάγιες μεθόδους στην πράξη. 

Τσίπρας: Η ΕΕ να ξεκαθαρίσει στο ΔΝΤ ή συμφωνεί και μένει ή διαφωνεί - Ασφαλείς οι καταθέσεις - Ο Βαρουφάκης λέει ανοησίες

Η τρόικα θα επιστρέψει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας 

«Οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι ή συμφωνεί με το πρόγραμμα και μένει ή δεν συμφωνεί και φεύγει», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην τηλεοπτική εκπομπή «στον ενικό», υπογραμμίζοντας ότι το ΔΝΤ πρέπει να επιστρέψει στον «ρεαλισμό», αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εκτιμώντας παράλληλα ότι ότι η τρόικα θα επιστρέψει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στην Αθήνα.