MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ανατροπή: Οι επενδυτές προετοιμάζονται για το νέο νόμισμα των BRICS που θα φερει την αποδολαριοποίηση–Πότε θα κυκλοφορήσει

Τα κράτη της ομάδας των BRICS ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα νέο νόμισμα για να ανταγωνιστούν το δολάριο ΗΠΑ και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε αυτό και πρόσφατα ανακοίνωσαν σχέδια για ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται στην τεχνολογία του blockchain.
 
Tα κράτη BRICS, που αρχικά αποτελούνταν από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα νέο αποθεματικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από ένα «καλάθι» των αντίστοιχων νομισμάτων τους. Το νόμισμα των BRICS θα επέτρεπε σε αυτά τα κράτη να διεκδικήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία ενώ παράλληλα θα ανταγωνίζονται το υπάρχον διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 

Δημοσιογράφος CNN «καρφώνει» Κ.Μητσοτάκη: «Γίνατε πρωτοσέλιδο διεθνώς για την εξαήμερη εργασία» – «Μύθος είναι»!

Βέβαια ήδη 1.600 εταιρείες έχουν μπει στο καθεστώς και έρχονται και άλλες
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley τη 01:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) όπου το Δημοκρατικό αμερικανικό κανάλι «κάρφωσε» τον Κ.Μητσοτάκη ρωτώντας τον για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας λαμβάνοντας την απάντηση ότι είναι… «μύθος»!
 

Τεράστιο φιάσκο - Η κυβέρνηση (Χατζηδάκης) ζητάει από τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Εμπαιγμός χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους άριστους της κυβέρνησης Μητσοτάκη...

Πολύ ακριβά φαίνεται πως θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις επιλογές, τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΝΔ οι Έλληνες πολίτες…
 
Τελευταίο χτύπημα; Περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να επιστρέψουν επιδοτήσεις που είχαν λάβει την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Περισσότερες από 35 γλώσσες έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική!

Η ελληνική και η κινεζική γλώσσα, σύμφωνα με έρευνες, είναι οι αρχαιότερες στον κόσμο ενώ επιστημονική μελέτη εκτιμά ότι πάνω από 30 με 35 γλώσσες έχουν καταγωγή από τα ελληνικά.
 
Αυτό υποστήριξε ο επικουρος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Νίκος Βασιλειάδης ενώ επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης της υπεραξίας της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο και εργαλειοποίησής της από τους φορείς άσκησης της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας, σε συνεργασία με τον ελληνισμό της διασποράς.
 

Ιστορίες Μνημονίων! Πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ στην «επιχείρηση απόδρασης» του 2015! Δ.Κωνσταντακόπουλος

Την χώρα στη φυλακή των  μνημονίων  την οδήγησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε «απόδραση», απέτυχε παταγωδώς και το μόνο που κατάφερε ήταν να φορτώσει ένα ακόμη μνημόνιο στην πλάτη των πολιτών…
 
Και για τα τρία καταδικαστικά για την Ελλάδα μνημόνια, οι ευθύνες των Ευρωπαίων και Αμερικανών «συμμάχων» μας είναι κολοσσιαίες! Είναι οι ίδιοι που σήμερα μοιράζουν δισεκατομμύρια για να σκοτώνεται κόσμος στην Ουκρανία, αλλά δεν είχαν καμία διάθεση να βοηθήσουν ούτε στο ελάχιστο την Ελλάδα. Έχοντας πρόθυμους συνεργάτες στο εσωτερικό τη χώρας -οι «βάστα Γερούν»- την οδήγησαν στην καταστροφή με μεγάλη ευχαρίστηση…