MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Καταρρέει η εύθραυστη εικόνα της Τουρκίας και του Ερντογάν: Άρθρο καταπέλτης του πρακτορείου Bloomberg

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. EPA, PAVEL GOLOVKIN
Σε άρθρο γνώμης του πρακτορείου Bloomberg από τον Marc Champion αναφέρεται ότι η σκληρή προσπάθεια της Τουρκίας να γινει μια παγκόσμια δύναμη καταρρέει ύστερα από την αποξένωση της από τους Νατοϊκούς συμμάχους και την εύθραυστη εικόνα που δείχνει προς τη Ρωσία.

Σημειώνει:

Όταν ο Erdogan εξελέγη το 2018 Πρόεδρος της Τουρκίας με ενισχυμένες εξουσίες, ο ομόλογος του από τη Βενεζουέλα Νικολά Μαδούροo τον είχε χαρακτηρίσει “ηγέτη ενός νέου πολύ-πολικού κόσμου”. Πράγματι, η Τουρκία προσπάθησε να ανακτήσει την επιρροή της σε έθνη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ωστόσο παρόλο που εξασφάλισε κατάπαυση του πυρός στο Idlib, τα ρωσικά αεροσκάφη ανέδειξαν τις αδυναμίες των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Σε ποιες χώρες της ΕΕ κινδυνεύουν τα παιδιά από φτώχεια

Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κύπρο να βρίσκεται στην 7η χειρότερη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) το 2018 το 23,4% των παιδιών στην ΕΕ κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό έναντι 22,1% των ενηλίκων (18-64 ετών) και 18,4% των ηλικιωμένων (από 65 ετών και άνω).

Ο Μυστικός Δείπνος και η γερμανοτουρκική μοιρασιά

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορνικάντης

Κι όμως ο Παναγιώτης Κονδύλης είχε δίκιο! Η Γερμανία και η Τουρκία είχαν από την αρχή της ιδρύσεως των κρατών τους απαρέγκλιτα συμφέροντα και κοινούς γεωστρατηγικούς στόχους. Από την εποχή του Βίσμαρκ και του Κάιζερ με τον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β’ και τον Κεμάλ Ατατούρκ, μέχρι την εποχή της Μέρκελ με τον Ερντογάν. Πολλοί θα ισχυριστούν πως αυτό είναι αναμενόμενο μιας και οι δύο λαοί μοιράζονται την ίδια βαρβαρική φύση, με τον έναν να αποτελεί βαρβαρικό φύλο της Δύσης ενώ το δεύτερο να αποτελεί βαρβαρικό στοιχείο της Ανατολής και με τα δύο να προέρχονται από τους Ούννους της Κεντρικής Ασίας. Αυτό όμως θα ήταν πολύ άδικο για τους Γερμανούς και τον πολιτισμό τους. 

Ας είμαστε ακριβοδίκαιοι. Ο γερμανικός λαός αποτελεί έναν από τους πιο εκλεπτυσμένους, εύστροφους και δυνητικούς λαούς της Οικουμένης. Η πνευματική ελίτ της χώρας τους υπήρξε πάντοτε ελληνοκεντρική με βαθύ και ειλικρινή θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γη. Φιλόσοφοι, ποιητές και λογοτέχνες ύμνησαν την Ελλάδα στα έργα τους και αποθέωσαν τον ελληνικό αγώνα ανεξαρτησίας κατά των Ασιατών βαρβάρων. (1) 

Οι δραματικές συνέπειες του κορωνοιού, θα είναι ηπιότερες απέναντι στην εγκληματικά ασύμμετρη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών

Η μεγάλη διόρθωση στις αγορές έχει ξεκινήσει και εύλογα ένας αέρας 8 με 10 τρισεκ. πλασματικής αξίας θα φύγει....

Ο κορωνοιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 3.350 ανθρώπων διεθνώς και δημιουργήσει σκηνικό πανδημίας… προκαλώντας σοκ στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Όμως ενώ οι δραματικές συνέπειες του κορωνοιού στις οικονομίες, στην μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ και στην μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μπορεί να προκαλέσουν αρνητικό αντίκτυπο 1,6 με 2 τρισεκ. η ασύμμετρη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ελεύθερης οικονομίας.

Χρήστος Μαντζιάρης : Καπελώνουν ύπουλα την νικηφόρα αντίσταση των Ελλήνων στα σύνορα οι υστερόβουλοι


Βλέποντας το ξενόφερτο πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ότι οι Έλληνες ενωμένοι στον Έβρο και στα νησιά αντιστέκονται νικηφόρα, άλλαξε αναγκαστικά αμέσως προσωπείο, (το αληθινό πρόσωπό του που εκφράζει μισελληνισμό είναι πάντα το ίδιο και καλά καμουφλαρισμένο) και τώρα μας παρουσιάζεται διαφορετικό. Παρουσιάζεται με προσωπείο, δηλαδή προσωπίδα, που φανερώνει ότι δήθεν συμπορεύεται με τους απανταχού ενωμένους Έλληνες.

Ξεκίνησε μια μάχη κατά του πατριωτισμού των Ελλήνων

Γράφει ο Δημήτριος Τσαϊλάς

Μια εκστρατεία κατά της εθνικής συνείδησης έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις στα συμφέροντα του κράτους. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι επιθέσεις δεν είναι σποραδικές επιδείξεις εχθρότητας αλλά μάλλον μια σκόπιμη ενεργοποίηση μιας ανατρεπτικής εκστρατείας που διεξάγεται στο επίπεδο της εθνικής συνείδησης που αποσκοπεί να επιβάλλει μια διαφορετική εικόνα της χώρας και της διεθνούς φήμης της, υπονομεύοντας μάλιστα την εθνική της ασφάλεια. Αυτό ως εκ τούτου αποτελεί μια στρατηγική πρόκληση για την ύπαρξη του έθνους και απαιτεί κατάλληλες αντιδράσεις και λήψη αμυντικών μέτρων. Ιστορικά, ο πόλεμος περιλαμβάνει ζητήματα πολύ περισσότερα από ό, τι συγκρούσεις μεταξύ αντίθετων μερών. Μια από τις παλαιότερες μορφές πολέμου είναι η ανατροπή, που οι σύγχρονοι αναλυτές την ονομάζουνε “μάχη κατά της εθνικής συνείδησης” ή “εκστρατεία με βάση την εικόνα”.