MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ : ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

Ο Μέντορας των συνταγματολόγων κ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ στην ERTOPEN Radio.

Συνέντευξη στην Εύα Μαυρογένη πάνω στην δυστοπία που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία

Γιώργος Τράγκας : Εάν καταργηθεί το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη τότε δεν απομένει τίποτα από την Δημοκρατία!

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται “αρνητής” οποιοσδήποτε και να του αφαιρείται το δικαίωμα να καταφύγει στο τελευταίο μετερίζι κάθε πολίτη, στο ύπατο καταφύγιο: Την Ελληνική Δικαιοσύνη.


Εάν χαρακτηρίζεται “αρνητής” οποιοσδήποτε φοβάται να κάνει το εμβόλιο ή επικρίνει πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, σε λίγο δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από το Απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής, την εποχή που ο Μαντέλα ήταν φυλακή.

Εάν Δικαιοσύνη και Αστυνομία είναι στο πλευρό μόνο των εμβολιασμένων και απέναντι στο μισό και πλέον πληθυσμό, τότε σαφώς παραβιάζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


«60-70% εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη»: Δήλωση «βόμβα» από δημοσιογράφο

«Γκρέμισε» το αφήγημα


Σε μια ομολογία «βόμβα» προχώρησε -μάλλον- άθελα της μια δημοσιογράφος του Mega, καθώς υποστήριξε πως στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται περισσότεροι εμβολιασμένοι.


Η δημοσιογράφος ερωτήθηκε από τους παρουσιαστές για το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και εκείνη υποστήριξε πως αυτό είναι 30-40%, άρα το υπόλοιπο 60-70% είναι εμβολιασμένοι.

«40% το ποσοστό των ανεμβολίαστων μόνο;», ρώτησε «παγωμένος» ο κεντρικός παρουσιαστής.

«Ακριβώς», απάντησε η ρεπόρτερ!

«Δηλαδή το 60% είναι εμβολιασμένοι», ξαναρώτησε.

Τότε «πάγωσε» η ρεπόρτερ με την σειρά της: «Ναι, έχει, έχει», απάντησε ξανά φανερά αμήχανη και προσπάθησε να το σώσει γυρίζοντας την κουβέντα στα παιδιά!
 

ΕΛΣΤΑΤ: Κίνδυνος φτώχειας για σχεδόν 1 στους 3 στην Ελλάδα

Στο 28,9% του πληθυσμού της χώρας (3.043.869 άτομα) ανήλθε το 2020 ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες (3.161.936 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 30,0% του πληθυσμού), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2020 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.