MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Τι συμβαίνει με την σάρωση των QR κωδικών; Ένας ειδικός εξηγεί…

( John.k - Το κράτος δεν βλέπει τους πολίτες σαν πολίτες … τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες υπό παρακολούθηση.  ) 
 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος, Δρ. Φιλοσοφίας και Web Developer

Βάσει της επαγγελματικής μου εμπειρίας θα ήθελα να ενημερώσω όσους δεν το γνωρίζετε ότι σε κάθε σκανάρισμα κορονόχαρτου που σας κάνουν σε μαγαζιά, χώρους εστίασης και διασκέδασης κ.α., το κράτος ενημερώνεται και καταχωρεί (σε log files ή databases) το πού πήγατε (από την ip του μαγαζιού), τι ώρα (από την ακριβή ώρα σκαναρίσματος/εισόδου στο gov.gr) και με τι συχνότητα επίσκεψης (από την ανάλυση διαχρονικών δεδομένων). 
 
Επίσης γνωρίζει real time από τη διασύνδεση των φορολογικών συστημάτων με το myData αν ψωνίσατε και τι ψωνίσατε στην περίπτωση μετρητών όταν το μαγαζί δεν έχει μεγάλη κίνηση και σε κάθε περίπτωση όταν πληρώνετε με κάρτα. Αν πάλι κάθεστε σε ένα καφέ ή εστιατόριο, το κράτος γνωρίζει με ποιους κάθεστε καθώς π.χ. μια τετράδα διαδοχικών σκαναρισμάτων υποδηλώνει μια παρέα σε ένα συγκεκριμένο τραπέζι και συνεπαγωγικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό προφίλ ατόμων και παρεών όταν συσσωρεύονται δεδομένα μηνών και ετών τα οποία μπορούν να διασταυρωθούν. 
 

Επιμένει η κ. Μαίρη Σαρπ να «διοριστεί», στη σκιά του σκανδάλου που συγκλονίζει τη δικαιοσύνη…

Το σκανδαλώδες σχέδιο της κυβέρνησης αποκτά νέες διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις…

Η συνταξιούχος πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κ. Μαίρη Σαρπ, επρόκειτο να διοριστεί στη νέα, μη συνταγματικά κατοχυρωμένη «Αρχή» που στήθηκε «νύχτα» από την κυβέρνηση με στόχο την διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το αυτονόητο θα ήταν μετά το μεγάλο σκάνδαλο με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Κίμωνα – Παναγιώτη Ευστρατίου, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύντροφός της, η ίδια η κυρία πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, να αρνηθεί να αναλάβει αυτή την αμφιλεγόμενη θέση.


Θέση για την οποία την πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος, ώστε να ελέγξει την σχεδιαζόμενη ενοποιημένη Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, μία έμμισθη θέση δηλαδή, μία ημέρα πριν αυτή συνταξιοδοτηθεί! Θέση την οποία για λόγους αρχής δεν έπρεπε να την δεχτεί.

Το νέο «μοντέλο» της Ελλάδος: Πολιτικό σύστημα χωρίς αυτοδυναμία, μέτρια οικονομική ανάπτυξη και διογκούμενη κοινωνική δυσφορία

Όλα αυτά θα έρθουν στο φως και το βασικό αφήγημα η Ελλάδα ανακάμπτει, η Ελλάδα αλλάζει… θα είναι ένα πολιτικό σύνθημα χωρίς ουσιώδες υπόβαθρο…


Ένα νέο «μοντέλο» θα αρχίσει να διαμορφώνεται και θα αφορά το πολιτικό σύστημα, την οικονομική ανάπτυξη και την συμπεριφορά της κοινωνίας που για την ώρα παραμένει εν υπνώσει. 
 
Το νέο «μοντέλο» θα είναι αισθητά διαφοροποιημένο με το βασικό αφήγημα και σίγουρα θα αλλάξει άρδην τις ισορροπίες και τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.

Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας για να συλλάβουν διαδηλωτές

Σαν χούλιγκαν μία ντουζίνα ανδρών της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» μπούκαραν σε πολυκατοικία επί της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια με τουλάχιστον τον έναν εξ αυτών να σπάει τη τζαμαρία της, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας χιλιάδων πολιτών για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Σύμφωνα με την «Αυγή», που δημοσίευσε τα παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί έσπασαν την τζαμαρία προκειμένου να συλλάβουν δύο διαδηλωτές σε πολυκατοικία, όπου μπήκαν για να γλιτώσουν από την απρόκλητη βία.

Χειραγώγηση των πολιτών μέσω των δημοσκοπήσεων

Παρουσίαζαν μαζικά ότι ο -«χρήσιμος» για τη ΝΔ- Λοβέρδος ήταν το απόλυτο φαβορί στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.


Οι πολιτικοί πάντα έλεγαν ψέματα. Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, με τα «εργαλεία» της επιλέγει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Να απαλείψει την αλήθεια τελείως. Δεν είναι ότι η αλήθεια χειραγωγείται, παραποιείται ή αμφισβητείται όπως πάντα συνέβαινε, είναι ότι η αλήθεια απαλείφεται πλήρως… 
 
Από τον Βασίλη Γαλούπη

Όπως, για παράδειγμα, η πρόσφατη επίθεση τηλεπερσόνας με μπράβους σε θέατρο ή το σκάνδαλο με κοκαΐνη του αντιπροέδρου του ΣτΕ, ειδήσεις που απέκρυψαν τα συστημικά ΜΜΕ. Αυτή η πρακτική της μετα-αλήθειας, που, όταν ένα γεγονός δεν εξυπηρετεί πολιτικά, επιλέγουμε να το εξαφανίσουμε τελείως με σκοπό τη διαμόρφωση μιας άλλης, εικονικής πραγματικότητας, συναντάται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα και σε άλλου τύπου «δημοκρατίες». Δυστυχώς, στην Ελλάδα την εποχή της μετα-αλήθειας την έφερε ένα -στα λόγια- «φιλελεύθερο» πολιτικό σύστημα.

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»

Χιλιάδες διαδηλωτές στην απογευματινή πορεία στην Αθήνα, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου • Συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας • Επεισόδια μετά το τέλος των συγκεντρώσεων • Συλλήψεις και προσαγωγές


Δυναμικές και μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Τα συνθήματα και τα μηνύματα στα πανό τάσσονταν κατά της αστυνομικής βίας και του αστυνομικού κράτους, όπως «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών». Ξεχώρισε το σύνθημα: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».