MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.

Πρωτοφανής κυβερνητική απάτη με τα self-tests, που δεν προορίζονται για ατομική χρήση!

Σήμερα, που διανεμήθηκε στα φαρμακεία η πρώτη παρτίδα από τα περιβόητα self-tests, προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να στηρίξει το άρον-άρον άνοιγμα των σχολείων (η Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα ανοίγουν τα Λύκεια), άρχισαν να αποκαλύπτονται οι απάτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να στηρίξει την εγκληματική της πολιτική, δε δίστασε να παραποιήσει βασικά στοιχεία αυτών των τεστ, όπως είναι η χρήση τους αποκλειστικά από ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.


Στην κούτα των 25 τεστ, που παρέλαβαν τα φαρμακεία, προκειμένου να φτιάξουν 25 ατομικά «κιτ», γράφει εξωτερικά στα ελληνικά: «Το τεστ προορίζεται για αυτο-διάγνωση από τον ίδιο τον ασθενή».
 

Πανδημία- Οικονομία και τι συμβαίνει στην Αγορά Εργασίας

Με αφορμή την επικαιροποίηση δεδομένων του πρώτου Περιφερειακού Μηχανισμού Παρακολούθησης Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Κρήτης και της αναλυτικής έκθεσης για την κατάσταση της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη μέσα από τον Περιφερειακό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας που υλοποιεί η Μονάδα Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Παγκόσμια Οικονομία, μέσα στην περίοδο της πανδημίας αλλά και το τι προοιωνίζεται ως νέα πραγματικότητα μετά από αυτήν. 
 

Daily Sabah: Η δυσαρμονία της ΕΕ και το δυστοπικό μέλλον - Οι διαφωνίες και τα προβλήματα

Σε φάση ιστορικής επιδείνωσης βρίσκεται η ΕΕ και αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες που την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Daily Sabah, Kerem Alkin


Η αρμονία της δυναμικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε φάση ιστορικής επιδείνωσης, εκτιμά σε άρθρο του ο κορυφαίος αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Sabah, Kerem Alkin.
 
Η ζημιά που προκλήθηκε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στην οικονομία της ΕΕ, η κακοδιαχείριση, η βίαιη στάση της Γερμανίας, η ανικανότητα των Ευρωκρατών της Commission και η πανδημία έχουν συμβάλει στην κατάσταση αυτή.