MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους φόρους μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, έδειξε η σχετική έκθεση του οργανισμού. 

Στην ουσία, τα εισοδήματα και τα ακίνητα των δύστυχων Ελλήνων πολιτών ανήκουν πλέον στο κράτος μιας νέας μεταμοντέρνας σοβιετίας, όπου το κράτος – δικτάτορας εξαθλιώνει το λαό του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα, όχι μιας κομματικής νομενκλατούρας, αλλά εκείνα των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Παρανοϊκή φορολόγηση: Το 70% των εσόδων προέρχεται από τους έμμεσους φόρους!

Η χώρα τελεί υπό καθεστώς παρανοϊκής φορολόγησης. Αυτό ήταν γνωστό απλά τώρα γίνεται κατανοητό ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν.

«Εκτός μάχης» ενόψει πληρωμής των φόρων του β΄εξαμήνου, τέθηκαν πάνω από 200.000 φορολογούμενοι που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν ούτε την α΄δόση του εκκαθαριστικού τους για τον φόρο εισοδήματος.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαών της Ευρώπης από τον Β’Π.Π

Τόνοι προπαγάνδας, χιλιάδες χορηγίες/υποτροφίες/κονδύλια/internships/πανεπιστημιακές έδρες που δεσμεύουν τους λήπτες τους.... 

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαών της Ευρώπης από τον Β’Π.Π 

Η Ευρωπαική Ένωση είναι, επιεικώς, η μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαών της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η λαμπερή εμφάνιση με αστέρια, τα μεγάλα κτήρια, συμφωνίες του Μπετόβεν, τόνοι ρητορικής περί αξιών, δημοκρατίας, πολιτισμού, τα γαλλικά (ότι πεις στα γαλλικά ακούγεται ωραίο), κτλ δεν είναι παρά η σάλτσα με την οποία εξαπατά ακόμα και κομμάτι του ίδιου της του εαυτού.

Φωνή λαού, οργή Θεού

Κρίνοντας από αυτά που έχω διαπιστώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια της βαθύτερης κρίσης που έχει βιώσει ποτέ μία χώρα εν καιρώ ειρήνης, θα συμβεί όταν οι Έλληνες χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, ο ένας πίσω από τον άλλο – οπότε πολύ αργά για να αντιστραφεί η ροή των πραγμάτων.

Άποψη

Έχω δυστυχώς την εντύπωση ότι, οι Έλληνες Πολίτες δεν κατανοούν τους κινδύνους, στους οποίους εκτίθενται, όσον αφορά τα απλήρωτα χρέη τους – με αποτέλεσμα δυστυχώς να επικεντρώνονται στον τρόπο εξόφλησης τους (μακροχρόνιες δόσεις), αντί στα ίδια τα χρέη. Αυτό δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το δημόσιο – όπου η σημερινή κυβέρνηση «πούλησε» τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου του 2018, με αντάλλαγμα τη Μακεδονία, μέσω της οποίας μεταφέρθηκε έντοκα το χρέος στα παιδιά μας για μετά το 2032, επαυξημένο κατά περίπου 13 δις €, ως μεγάλο της επίτευγμα! 

Αύξηση ληξιπρόθεσμων και νέο «άλμα» κατασχέσεων – Αυξήθηκαν κατά 206.212 οι οφειλέτες της Εφορίας τον Ιούλιο!

Απλήρωτη άφησαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος χιλιάδες φορολογούμενοι. Τα νοικοκυριά έπρεπε να πληρώσουν φόρους εισοδήματος ύψους 993,46 εκατ. ευρώ αλλά περίπου 300 εκατ. ευρώ δεν πληρώθηκαν με αποτέλεσμα να φουσκώσει ακόμη περισσότερο η τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία.

Στο ποσό των 101,704 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 345 εκατ ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο.