MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μπάιντεν αναβιώνει τον Μακαρθισμό στις ΗΠΑ

Κλεάνθης Γρίβας


Με τη δημοσιοποίηση νέων εγγράφων αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Big Tech συνεργάστηκαν για να λογοκρίνουν την «παραπληροφόρηση» για τον COVID, εμπλέκοντας το FBI και τo Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να αναγκάσει τους εκδότες να λογοκρίνουν τους επικριτές του προέδρου.

«Κανένας στον Λευκό Οίκο δεν έχει διαβάσει τον Thomas Paine ή τον Orwell ή τον Huxley ή τον Heinlein ή τον Arthur Koestler ή τη Hannah Arendt ή τον Solzhenitsyn; Ποια πιστεύουν ότι ήταν τα μαθήματα που υποτίθεται ότι πήραμε από το Γουότεργκεϊτ, από τον Μακαρθισμό, από το Βιετνάμ;»

«Κεφαλοκλείδωμα» και «αφαίρεση ρούχων στο τμήμα» – Σοκαριστική περιγραφή της αστυνομικής βίας κατά δικηγόρων

ΕΔΕ διέταξε η ΓΑΔΑ - Πως περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


Την καταγγελία δύο δικηγόρων, για περιστατικά αστυνομικής βίας, έθεσε υπόψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, ζητώντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Ο κ.Βερβεσός μίλησε σήμερα στο Open και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι συνάδελφοί του στα Εξάρχεια μετά από αναίτια επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ.

Όπως είπε, είχαν μόλις βγει από μαγαζί, όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο, με τους δικηγόρους να ενημερώνουν για την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Βερβεσός, αστυνομικός άρπαξε ένα συνάδελφό του και του έκανε κεφαλοκλείδωμα, ενώ στη συνέχεια τους πήγαν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα και του ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του.

«Αγωγές εκφοβισμού» κατά δημοσιογράφων! Ο Γ.Σαχίνης για το τελευταίο κρούσμα κατά της Νέας Κρήτης

Η 108η θέση της Ελλάδας στη λίστα για την ελευθερία του Τύπου ξένισε πολλούς… Δεν θα ΄πρεπε. Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα και δεν είναι ανάγκη να απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Κι ένας απ ΄ αυτούς είναι οι αγωγές πολιτικών που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία βάση μεν, ταλαιπωρούν όμως για χρόνια δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που εργάζονται.

«Βόμβα» Μπακογιάννη: «Αν μιλήσουν οι διοικητές της ΕΥΠ θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή – Είναι κακούργημα»

Κρύβονται πίσω από το... απόρρητο για να μην δώσουν απαντήσεις


Σε μία δήλωση-«βόμβα» και απειλή προς τους άμεσα εμπλεκόμενους στην δυσώδη κακουργηματική υπόθεση των υποκλοπών, δηλαδή τον πρώην και το νυν διοικητή της ΕΥΠ, προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος μιλήσει θα πάει δέκα χρόνια φυλακή γιατί αυτό είναι κακούργημα λόγω παραβίασης του απορρήτου»!


Γιώργος Ρωμανός : Κατάργηση της Δημοκρατίας η ακύρωση της Δικαιοσύνης. Παράδοση του νερού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, στο Υπερταμείο

Γιώργος Ρωμανός
 
Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
 
Στις 30 Ιουλίου 2022 ο Ενιαίος Κυβερνητισμός, υπό την Νέα Δημοκρατία, κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και της Δικαιοσύνης μας, δημοσιεύοντας τον Νόμο 4964/2022 – ΦΕΚ 150/Α/30-7-2022 (Άρθρα 113 – 201).
 
Και είναι Ενιαίος Κυβερνητισμός διότι άλλοτε υπό την ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ «Δημοκρατικές Δυνάμεις» πάντοτε συμφωνούν τελικά στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα που βλάπτουν την χώρα, όπως π.χ.: Αδράνεια σε Κυπριακό, Μνημόνια, Ίμια, «Συμφωνία Πρεσπών», Συμφωνία ΑΟΖ με Αίγυπτο που αφήνει ακάλυπτη τη μισή Ρόδο και ολόκληρο το Καστελόριζο, και πολλά άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.
 
Η ημερομηνία δημοσίευσης επιλέχθηκε σκοπίμως, ώστε οι τυχόν αντιδράσεις να εκτονωθούν τον Αύγουστο, όπου όλα υπολειτουργούν και ο λαός απουσιάζει πολύ περισσότερο από όσο απουσιάζει μονίμως στην Πολιτική.