MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

«Αγωγές εκφοβισμού» κατά δημοσιογράφων! Ο Γ.Σαχίνης για το τελευταίο κρούσμα κατά της Νέας Κρήτης

Η 108η θέση της Ελλάδας στη λίστα για την ελευθερία του Τύπου ξένισε πολλούς… Δεν θα ΄πρεπε. Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα και δεν είναι ανάγκη να απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Κι ένας απ ΄ αυτούς είναι οι αγωγές πολιτικών που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία βάση μεν, ταλαιπωρούν όμως για χρόνια δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που εργάζονται.

Τελευταίο παράδειγμα η αγωγή ύψους 300.000 ευρώ που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ.Αυγενάκης κατά της εφημερίδας Νέα Κρήτη. Γιατί την κατέθεσε;


 
Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης δημιουργός και οικοδεσπότης της εξαιρετικά επιτυχημένης εκπομπής ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ που μεταδίδεται από το ΚΡΗΤΗ-ΤV, είναι αρθρογράφος της εφημερίδας. Μιλάει στο militaire.gr όχι μόνο για το θέμα της συγκεκριμένης αγωγής. Αναφέρεται και σε άλλη περίπτωση κατά την οποία το συγκρότημα ΜΜΕ στα οποία ανήκουν η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, το ΚΡΗΤΗ TV αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.84, είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δικαιώθηκε.

Με το Γιώργο Σαχίνη μιλάμε και για τα ελληνοτουρκικά στα οποία η Κρήτη έχει πλέον …τη τιμητική της από τους γείτονες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου