MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το χάσμα στην Ε.Ε. διευρύνεται

Η Eurostat δημοσίευσε πρόσφατα (21/4/2015) στοιχεία για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Ευρωζώνης για το χρονικό διάστημα 2011-2014. Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

1. Στα 16 από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, που είναι το αποδεκτό ποσοστό με βάση τη Συνθήκη του Maastricht. Επιπλέον, σε 21 από τα 28 κράτη-μέλη καταγράφηκε αύξηση του δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα το συνολικό δημόσιο χρέος στην Ε.Ε. να ανέρχεται σε 12,1 τρισ. ευρώ ή 86,8% του κοινοτικού ΑΕΠ. Το εύρος στα ποσοστά δημόσιου χρέους κυμαίνεται μεταξύ του 10,6% (Εσθονία) και του 177,1% (Ελλάδα).

Οι αλχημιστές του συστήματος

H μανιακή επιμονή στην κρίση της Ελλάδας τεκμηριώνει πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό «δίκτυο» έχει γίνει τόσο αδιαφανές και πολύπλοκο, ώστε μία ξαφνική κατάρρευση της χώρας μας, θα μπορούσε να το απειλήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό

"Είναι σαφές βέβαια το ότι, η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί χωρίς την ονομαστική διαγραφή του χρέους της (άρθρο) - η οποία αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα επιστροφής της στις αγορές και στην ανάπτυξη.

Παίζουν τα ρέστα τους… Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Την ώρα που μας βάζουν οι δανειστές το μαχαίρι στο λαιμό για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως αντισυνταγματικές, όλες τις περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, που πραγματοποιήθηκαν από το 2012 και μετά!!! 

Στα ίδια δε τα πρακτικά υπολογίζεται το κόστος της απόφασης σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ για τη χώρα.

Τόμπολα άντε τώρα να περάσει η κυβέρνηση περικοπές στις συντάξεις… 


Νέο VIDEO του σατιρικού ZDF

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Βαρουφάκη- ΔΙΝΕΙ δανειστές!

Η σατιρική εκπομπή Anstalt της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης έκανε ένα μικρό σκετς γύρω από την κατάσταση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και εταίρων, με επίκεντρο την αντιμετώπιση του έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη και ειδικά με αφορμή το Eurogroup στη Ρίγα.

Παρουσιάζοντας, σύμφωνα με το left.gr, επικριτικά την στάση των εταίρων απέναντι στην Αθήνα, το νόημα του σκετς ήταν πως το Eurogroup αντιμετωπίζει τον Γ.Βαρουφάκη ως «άτακτο σκυλάκι», προσπαθώντας να τον πειθαρχήσει με μαστίγιο.

Γκάλοπ παγίδα με σκοπό την πτώση της Κυβέρνησης ! Σκάνδαλο σοκ : Οι Γερμανοί μας ζητάνε να πουλήσουμε 14 Περιφερειακά αεροδρόμια στην τιμή του ενός;‏

Και η προπαγανδα των γκαλοπ συνεχιζεται; Εκτος και εχει τρελαθει ο Ελληνας πολιτης με τις απαντήσεις που δινει! 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της Τετάρτης, η Ελληνες ζητουν να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη, αυτο επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών;

Στην ερωτηση : Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ή πρέπει να οδηγηθούμε σε ρήξη;

Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους: 78,1%.

Πρέπει να οδηγηθούμε σε ρήξη: 17,9%

Η στρατηγική της Ισλανδίας

Ενώ στην Ελλάδα βιώνουμε μία τραγωδία στην πολιτική, με το επίπεδο της να καταβαραθρώνεται, η χώρα της άμεσης δημοκρατίας χαράσσει το δρόμο του μέλλοντος – την απεξάρτηση της από το τοκογλυφικό κεφάλαιο που απομυζεί τον πλανήτη

Η Ελλάδα, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη μεγαλύτερη ίσως κρίση της ιστορίας της, χρειάζεται πλέον μία επαναστατική στρατηγική – με τη βοήθεια της οποίας να μπορέσει να αναδιαμορφώσει ολόκληρο το σύστημα της. Αυτή ήταν άλλωστε η ουσιαστική πρόθεση των Ελλήνων, όταν εξέλεξαν για πρώτη φορά μία αριστερή κυβέρνηση, χωρίς την παραμικρή εμπειρία – έχοντας την ελπίδα πως θα κατάφερνε να αλλάξει εντελώς τα, από χρόνια τώρα, «κακώς κείμενα» στη χώρα τους.