MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Νέα παγκόσμια πρωτιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Στην κορυφή του κόσμου για άλλη μια φορά η χώρα μας!


Δεν έχουν τέλος οι παγκόσμιες διακρίσεις για την Ελλάδα μας, κατά την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία χώρα που είχε μάθει να βρίσκεται στην μέση της παγκόσμιας κατάταξης σε πολλά θέματα, με τον Κυριάκο έχει κυριολεκτικά εκτιναχθεί στην κορυφή, αποσπώντας την παγκόσμια προσοχή.

Έτσι, εκτός από τους θανάτους ανά εκατομμύριο από κορονοϊό, το δημόσιο χρέος, την σκληρότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ρεκόρ δανεισμού πολιτικού κόμματος και τα ελλείμματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε άλλη μία πρωτιά – έκπληξη για την Ελλάδα:

Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ανθρώπινη ιστορία που μέσα σε 4 μήνες έχει εξαγγείλει 6 φορές την Αύξηση του κατώτατου μισθού! Χωρίς μάλιστα να τον έχει αυξήσει!

Σάββας Καλεντερίδης: Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε κ. Δένδια!

Στην προηγούμενη εκπομπή ZOOM! Ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε μία ανασκόπηση του πολέμου στην Ουκρανία και εκτίμησε ποιό θα είναι το επόμενο επεισόδιο στη σύγκρουση.


Απόψε! Ο γεωπολιτικός αναλυτής αναφέρεται στη δεύτερη φάση του πολέμου και στην αμυντική συμφωνία Κίνας και Νησιών Σολομώντα. Στο τέλος σχολιάζει δηλώσεις του Νίκου Δένδια και καταθέτει την άποψή του για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM, στις 19 Απριλίου 2022. 
 

Γιώργος Φίλης: Έρχεται παγκόσμια καταιγίδα!

Τον τοκετό μίας ριζικής αλλαγής στο διεθνές σύστημα, τον οποίο επιφέρουν η πανδημία του κορωνοϊού, η οικονομική κρίση που προηγήθηκε και ο πόλεμος στην Ουκρανίας, ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης.


Σχολίασε την είδηση για το άνοιγμα ρωσικού προξενείου στα Κατεχόμενα, η οποία διαψεύστηκε από τη ρωσική πλευρά, αλλά και τη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας του στόλου του Ευξείνου Πόντου, το οποίο χτυπήθηκε από πυραύλους Neptune, με τον ίδιο να υποστηρίζει, ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα το χτύπημα να επήλθε από υποβρύχιο. «Μπήκε υποβρύχιο δυτικών; Συζητείται! Τουλάχιστον από κάποιους κύκλους. Ό,τι και να έγινε είναι μεγάλο τσαλάκωμα του πρεστίζ του ρωσικού ναυτικού και του Ρώσου προέδρου. Φυσικά έχει αφήσει ένα κενό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Σε στρατηγικό επίπεδο οι Ρώσοι οδηγούνται να επισπεύσουν το σχέδιο προς την Οδησσό», είπε.