MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η βρώμικη βιομηχανία των ιδιωτικοποιήσεων

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά στοιχεία των 14 αεροδρομίων πριν το ξεπούλημα τους – ενώ δεν υπάρχει ούτε πλήρης γνώση της σύμβασης. Όσον αφορά δε το αεροδρόμιο Ηρακλείου που αντί να βελτιώσει η κυβέρνηση, επέλεξε την κατασκευή άλλου στο Καστέλι με τη συμμετοχή μίας μόνο εταιρείας στο διαγωνισμό, της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που κέρδισε όπως κέρδισε και το διαγωνισμό του καζίνο στο Ελληνικό, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ούτε τα δικά του οικονομικά στοιχεία – έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αξιολογήσει τη λογική της απόφασης. Εάν όλα αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του «λελογισμένου φιλελευθερισμού» της κυβέρνησης, έτσι όπως τον ονόμασε ο συμπαθέστατος υπουργός μεταφορών και υποδομών, τότε μπορεί εύκολα να προβλέψει κανείς πού θα οδηγηθεί η Ελλάδα – καθώς επίσης πού θα καταλήξουν τα δημόσια και ιδιωτικά της περιουσιακά στοιχεία, έχοντας την άποψη πως ειδικά όσον αφορά τους μαζικούς πλειστηριασμούς υπό το νέο πτωχευτικό καθεστώς από την 1η Μάιου, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση του σχεδίου Ηρακλής: της συμπαιγνίας κυβέρνησης και τραπεζών.

Τι επίσημες αντιρρήσεις με χάρτες, νομολογία, στίγματα και διεθνές δίκαιο στείλαμε εμείς στον ΟΗΕ;

Επειδή βλέπω στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ προβληματισμό για την επίσημη λέει ανάρτηση τις επόμενες μέρες στον ΟΗΕ της συμφωνίας Ερντογαν - Σάρατζ, μήπως τελικά το ζουμί ειναι αλλού; ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ λάθος ό,τι επίσημα σταλεί στον ΟΗΕ υποχρεωτικά αναρτάται αφού πρώτα πάρει πρωτόκολλο και μετά ελεγχθεί οτι συντάχθηκε απο νόμιμα εκπροσωπούμενες κυβερνήσεις στον ΟΗΕ. 

Οπότε μήπως πολύς θόρυβος για αυτό, ενώ το σωστό θα ήταν, τι επίσημες αντιρρήσεις με χάρτες, νομολογία, στίγματα και διεθνές δίκαιο στείλαμε εμείς στον ΟΗΕ για να αναρτηθεί ομοίως επίσημα;

Καλεντερίδης : Αυτήν την εξέλιξη να την προσέξουν Έλληνες πολιτικοί, διπλωμάτες και αξιωματικοί: Ο τουρκικός στρατός εγκατέλειψε παρατηρητήριο στο Ιντλίμπ, ενώ δήλωνε…

… ότι δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει. 

Εις προσοχήν των κ.κ. Μητσοτάκη, Δένδια και Παναγιωτόπουλου

Του Σάββα Καλεντερίδη

Πραγματικά αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές, τουλάχιστον μέχρι τώρα, εξελίξεις στην περιπέτεια που έχει μπλέξει η Τουρκία στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε 12 παρατηρητήρια περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ το φθινόπωρο του 2018, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Σότσι.

Ο σκοπός της δημιουργίας των παρατηρητηρίων ήταν η επίβλεψη του διαχωρισμού των τρομοκρατών από τους μετριοπαθείς τζιχαντιστές και η εκκαθάρισης της ζώνης αποκλιμάκωσης από άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβόλα και βαριά όπλα. Επίσης, μια από τις αποστολές που έπρεπε να φέρουν εις πέρας τα παρατηρητήρια, ήταν να αποδώσουν στην κυκλοφορία τους οδικούς άξονες Μ4 και Μ5, που οδηγούν από τη Λατάκεια και τη Δαμασκό αντίστοιχα στο Χαλέπι.