MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πώς την «έστησαν» οι Ευρωπαίοι στο Βαρουφάκη - Η γερμανική επιχείρηση, η εμπλοκή και ο Ντάισεμπλουμ

Με έτοιμα κείμενα και μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση οι Ευρωπαίοι έθεσαν τελεσίγραφο και εκβίασαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τη χώρα προκαλώντας ουσιαστικά το ναυάγιο στο Eurogroup. 

Από το πρωί της Δευτέρας ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνουν βήματα πίσω και οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών θα υποχωρήσουν από θέματα που συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί στη Σύνοδο Κορυφής. 

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα, Βαϊμάρη του Αιγαίου

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΥΤ

«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας. 

Στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ τώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση, με το δεύτερο κείμενο που ουσιαστικά επέβαλε για υπογραφή στο χθεσινό Eurogroup, δείχνει καθαρά ότι … παίζει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» στην Ελλάδα και της επιστροφής του μνημονιακού τόξου στην εξουσία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία δεν θέλει απλά να μας νικήσει. Θέλει να μας ταπεινώσει. 

Μ.Γλέζος: «Εξάμηνο πάγωμα και stop στην αποπληρωμή τόκων – Να γίνει λογιστικός έλεγχος»

Επικαλούμενος Μένανδρο και Πλούταρχο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος επιχειρηματολόγησε ότι …

η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να συζητά για συνέχιση της παροχής δανείων από τους Ευρωπαίους δανειστές.
Ο λαός κατεψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια, όπως έλεγε ο Μένανδρος, τους ανθρ΄πους δούλους ποιούν και στη συνέχεια επικαλέστηκε τον Πλούταρχο λέγοντας: Της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστί. 

ΤΣΙΠΡΑΣ : Σε συνενόηση με τον Πάνο Καμμένο προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σήμερα χρειαζόμαστε εναν πρόεδρο δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και να χαίρει ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία και στη Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί να τον ψηφίσει 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι τελικά η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το προεδρικό αξίωμα. Μετά από πολλές εσωκομματικές κόντρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει ποτέ Μνημόνιο, για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. 

Αποκάλυψη – σοκ: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περισσότερα από όσα χρωστάνε οι Έλληνες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Γάλλων και Ισπανών το ποσό που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από το συνολικό χρέος της χώρας. 

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά η ισπανική εφημερίδα αναφορικά με το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που βασίζεται σε έρευνα διακεκριμένων επιστημόνων το χρέος της Γερμανίας στη χώρα μας υπολογίζεται πως είναι διπλάσιο από το συνολικό χρέος της Ελλάδας. 

"Βόμβα" από Μόσχα: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας από BRICS για Ελλάδα! - Τι μεταδίδει το RT

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΞ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ 

Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα! 

Α.Σαμαράς: Εύχεται εθνική αποτυχία για να κρατήσει την καρέκλα της ΝΔ - Τον αποδοκιμάζει ο Α.Τζιτζικώστας

ΣΤΟΝ... ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνηση που έκανε χθες, να τηλεφωνήσει στους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμίου για να θέσει τάχα σε ετοιμότητα τις «φιλοευρωπαικές δυνάμεις» στη χώρα, δείχνει πως δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην καρέκλα και εύχεται να αποτύχει η εθνική διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δικαιωθεί στα περί «αριστερής παρένθεσης».