MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Δημ. Σταθακόπουλος : Αυτό-παγίδευση σε διερευνητικές και άλλοθι στη Τουρκία

Ο νομικός και διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο , πάνω στη κοινωνική πραγματικότητα της Οθωμανικής περιόδου και της Τουρκίας , Δημήτρης Σταθακόπουλος, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι αν δεν κατανοήσουμε σε βάθος την οπτική που η Τουρκία αντιλαμβάνεται την Ελλάδα και όσα στη δημόσια σφαίρα αναφέρουμε και πράττουμε εμείς , στις σχέσεις με την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας, τότε δεν θα αντιληφθούμε ποια ακριβώς μακροχρόνια στρατηγική προωθεί. Κατά τον ίδιο , η Τουρκία όση καλή πίστη και να επιδείξουμε ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα μας «Φινλανδοποιήσει». Υπό την έννοια αυτή εξήγησε ότι και ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών , μπορεί να αποδειχθεί μια αυτό-παγίδευση μας , προσφέροντας άλλοθι στη Τουρκία ότι κάνει διάλογο την ώρα που υποτίθεται ότι στις 25 Μαρτίου θα εξετάζονταν η στάση της, για τα όσα προκλητικά πράττει στη περιοχή , κατά την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. 
 

Τα προβλήματα της βιομηχανικής επανάστασης 4.0

Αρκετοί προτείνουν ως λύση του παγκοσμίου προβλήματος να αφεθούν στη δημιουργική καταστροφή οι «ζόμπι» τράπεζες και επιχειρήσεις που διασώθηκαν από τα κράτη το 2008, ακόμη περισσότερες ξανά το 2020, για να αποφευχθεί ένα παγκόσμιο κραχ – με κριτήριο τις εμπειρίες της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε μία τόσο δύσκολη θέση, με δημόσιο χρέος στο 250% του ΑΕΠ της, ακριβώς επειδή τις διατήρησε, μη επιτρέποντας τη χρεοκοπία τους. Εν τούτοις, δεν υπάρχουν σήμερα μόνο ζόμπι τράπεζες και επιχειρήσεις αλλά, επίσης, ζόμπι ασφαλιστικά συστήματα και ολόκληρα κράτη – ένα από τα οποία είναι δυστυχώς η Ελλάδα. Μία χώρα που της διαγράφηκε μεν χρέος, αλλά με αντάλλαγμα τη μείωση της ανάπτυξης και την τρομακτική πτώση του ΑΕΠ της (εκτός από την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, την υποθήκευση των πάντων, τη χρεοκοπία των τραπεζών της κλπ.) – με αποτέλεσμα να έχει σήμερα μετατραπεί σε «ζωντανό νεκρό», με τη διαδικασία της αποσύνθεσης σε πλήρη εξέλιξη.


“Η ηττημένη Ελλάδα σε Διερευνητικές ακρωτηριασμού μέσω Χάγης”

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός


Οι Διερευνητικές μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, στις 25 Ιανουαρίου, 2021, αποτελούν πιστοποίηση της μακροχρόνιας ήττας που υπέστη η χώρας μας από την Τουρκία. Ήττα που επισφραγίστηκε με την τελευταία εξάμηνο πολιορκία-ασυδοσία των Τούρκων σε αέρα και θάλασσα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, και με την κατάκτηση της Αμμοχώστου, επιβάλλοντας τον Αττίλα ΙΙΙ.

Οι Διερευνητικές ήταν αποτέλεσμα έντονων πιέσεων των ΗΠΑ της Γερμανίας, αλλά και της μη στήριξης της Ελλάδος από την ΕΕ στο θέμα των Κυρώσεων. Αποτελεί κοινό μυστικό όσα επιβεβαίωσε με το γνωστό τουρκικό πολιτικό θράσος ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας, ότι «οι ΗΠΑ και η Γερμανία, προειδοποίησαν την Ελλάδα να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν». Την δήλωση δεν διέψευσε, ως όφειλε, η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η λέξη «προειδοποίησαν» περικλείει απειλή εκ μέρους των ΗΠΑ και της Γερμανίας, την οποία επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.