MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μισός αιώνας ψυχολογικού πολέμου της Τουρκίας – Αιγαίο… ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1967

Γράφει ο Στέργιος Θεοφανίδης 

Βρισκόμαστε στο 1967, μία πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα. Μία χρονιά που εκτός από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, έφερε και το ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία πολύ κοντά… Οι Τουρκοκύπριοι εξακολουθούν να επιδιώκουν αυτονόμηση και η Τουρκία που για άλλη μία φορά κορυφώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποδαυλίζοντας τον ξεσηκωμό των Τουρκοκυπρίων, δηλώνει δια στόματος του πρωθυπουργού της Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες αποσκοπούν στην παραβίαση της ειρήνης και της ασφάλειας της κοινότητάς μας στην Κύπρο, θα βρουν αντιμέτωπη την Τουρκία». Η δήλωση αυτή έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1967. 

Προβλέψεις 2020

Το έτος προεδρικών εκλογών στις Η.Π.Α., θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά – με σημαντικές οικονομικές, μεταναστευτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα κρίνουν τόσο το μέλλον του πλανήτη, όσο και της πατρίδας μας. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι μεν για τα χειρότερα, αλλά ευχόμενοι τα καλύτερα – αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα, στη μακραίωνη ιστορία της σε μία από τις πιο προβληματικές περιοχές του πλανήτη, αντιμετωπίζει τέτοιες ασύμμετρες καταστάσεις.

Γ. Τράγκας: Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου κινήθηκαν ως πόρνη με καλπάζουσα σύφιλη!

Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου ήταν το τελευταίο γεγονός του 2019. Θα μας λείψει εκτός από ένας λαμπρός μουσικοσυνθέτης και ένα λαμπρό πολιτικό μυαλό. Οι συνθέσεις του θα μείνουν στον χρόνο. Θέλω να εκφράσω συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Όλα δείχνουν ότι θα πάμε στη Χάγη για να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία! Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο «Βήμα της Κυριακής» είναι η σφραγίδα που επιβεβαιώνει όσα έλεγα. Το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να μας φέρει δικαιοσύνη-ικανοποίηση αλλά μπορεί να μας φέρει και πικρία. 

Θ. Δρούγος: Φοβάμαι ότι έχουν περάσει στη χώρα μας άτομα με στρατιωτική – παραστρατιωτική εκπαίδευση και εμπειρία

Ο Θανάσης Δρούγος ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής μιλώντας χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου επισημαίνοντας ότι όχι μόνο η χώρα κινδυνεύει από εθνολογική αλλοίωση αλλά και από τις ανεξέλεγκτες ροές ατόμων που δείχνουν ότι ΄χουν παραστρατιωτική εκπαίδευση και εμπειρία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: