MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Σταθακόπουλος, Η παρακαταθήκη Ερντογάν και το Τουρκολιβυκό σύμφωνο

Δεν χρειάζεται τόσο πολύ να εικάζουμε όσο να ακούμε και να προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι λέει ο Τούρκος Πρόεδρος δηλώνει ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτρης Σταθακόπουλος


Ο κος Σταθακόπουλος υποστηρίζει ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, αρχικά θα πάει στο τεμάχιο έξι (6) της Κυπριακής Δημοκρατίας το γεωτρύπανο αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορεί αργότερα να μετακινηθεί προς την περιοχή του Τουρκολιβυκού μνημονίου.

Θυμίζουμε ότι ο Κος Σταθακόπουλος είχε αρθρογραφήσει και παλιότερα για την στρατηγική αυτή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ τονίζοντας ότι "από την στιγμή που η Τουρκία με τις συνθήκες Ζυρίχης – Λονδίνου (1959, που δεν έλυσαν αλλά επιδείνωσαν το Κυπριακό) θεωρήθηκε προστάτιδα των Τουρκοκυπρίων. Έκτοτε παρεμβαίνει έχοντας ως δικαιολογητική βάση την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων"

Η ακρίβεια στα ύψη, οι πολίτες σε απόγνωση!

Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκε κατά 178,9%, του ρεύματος 55,8% και των καυσίμων 33%


Την απόγνωση στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια πολίτες επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ακρίβεια. Οι τρομακτικές αυξήσεις προϊόντων πρώτης ανάγκης συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο, παρά τη μικρή κάμψη του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι μέσα σε ένα έτος (Ιούλιος 2021 – Ιούλιος 2022) το φυσικό αέριο εκτοξεύτηκε κατά 178,9% και ο ηλεκτρισμός κατά 55,8%, ενώ τεράστιες είναι και οι αυξήσεις στις μετακινήσεις. Αναλυτικά, τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, λόγω του τουρισμού, ακρίβυναν κατά 62,3% και 25,4% αντίστοιχα. Επίσης, ιδιαίτερα αυξημένες, κατά 20%, είναι οι τιμές των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.

Διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη: Αυτά είναι τα 8 ψέματα που είπε – «Νόμιμη η παρακολούθηση όλων αλλά όχι των πολιτικών αρχηγών»

Ένα διάγγελμα γεμάτο ψέματα - Δείτε αναλυτικά ποια είναι


Απίστευτα ψεύδη ξεστόμισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του με το οποίο προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.


Όπως παρατήρησαν και αρκετοί χρήστες του Twitter το μοναδικό αληθινό στο διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν… τα τζιτζίκια που ακούγονταν από πίσω, καθώς τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν.

Μάλιστα και ο ίδιος εισήγαγε τον νέο -επικίνδυνο συνταγματικά- όρο της «νόμιμης παρακολούθησης για όλους, εκτός των πολιτικών προσώπων».