MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Αφωνία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για το τουρκικό χαράτσι μέσω… Βουλγαρίας στο φυσικό αέριο!

Με τις ψήφους φιλοτουρκικού κόμματος πέρασε η Σόφια το φόρο 10 ευρώ/μεγαβατώρα - Εκτίναξη των τιμών στην Ελλάδα κατά 25% - Το newsbreak είχε «κρούσει τον κώδωνα»
 
Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν προνόησε από το 2021 να διασφαλίσει μερίδιο στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας, κανείς δεν φαντάστηκε ότι η στρατηγική του θα τον βοηθούσε σήμερα να λειτουργεί σαν «πλυντήριο» της ρωσικής ενέργειας.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Με την απόφαση της Ε.Ε. να περιορίσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η Τουρκία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικής ενέργειας, αυξάνοντας αλματωδώς τις εξαγωγές προς την Ε.Ε. Εισάγει ρωσικό πετρέλαιο και αέριο και στη συνέχεια το πουλά στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ως «τουρκικό», αφού, τυπικά, η προέλευση του προϊόντος έχει αλλάξει.
 

Φτηνή η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα

Εξαγορά ποινής ή/και αναστολή εκτέλεσής της προβλέπονται για μια σειρά από αδικήματα αφαίρεσης ζωής...
 
Η πλειονότητα των βουλευτών νομοθετεί υπέρ όσων αφαιρούν ζωές και όχι υπέρ των θυμάτων και των συγγενών τους, που θρηνούν την απώλειά τους για το υπόλοιπο του βίου τους. Για μια σειρά από αδικήματα αφαίρεσης ζωής προβλέπονται και εξαγορά της ποινής και αναστολή της εκτέλεσής της.
 
Δύο ειδήσεις των προηγούμενων ημερών αποτελούν χειροπιαστές αποδείξεις των προαναφερθέντων.
 
Πρώτα έχουμε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας που έκρινε ένοχο τον ιδιοκτήτη των σκύλων ροτβάιλερ, τα οποία το Πάσχα του 2016, σε χωριό της Κοζάνης, κατασπάραξαν ένα 5χρονο παιδί, τον Στάθη. Ο ανεύθυνος δεσπότης των ζώων που σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη μπορεί να εξαγοράσει την ποινή του, αρκεί να καταβάλει μόλις 10 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής της τετραετούς κάθειρξης. Τόσο κοστολόγησε το δικαστήριο τη ζωή ενός παιδιού… Τόσο την έχουν υπολογίσει οι νομοθέτες.