MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Από αυτό το καλοκαίρι 1.000 φορητές συσκευές της ΕΛΑΣ θα σκανάρουν τα πρόσωπα των πολιτών σε περιπολίες.

ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΚΡΑΝΟΣ, ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ…

Κορίνα Πετρίδη

pen Data Commons Public Domain Dedication and License, via Megapixels


Σε συνεργασία με το Algorithm Watch. Για την αγγλική εκδοχή του ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.

Το Algorithm Watch είναι οργάνωση με έδρα το Βερολίνο η οποία ασχολείται με το θέμα της λογοδοσίας αλγορίθμων (algorithms accountability). Αυτό είναι το δεύτερο ρεπορτάζ του Reporters United στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το AlgorithmWatch και τη HomoDigitalis, ελληνική οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα.

Γ. Κασιμάτης : Οι λαοί βρίσκονται σε ύπνο βαθύ

Η «Δύση» οδεύει προς τη Δύση, το σούρουπο, τη νύχτα Η πανδημία και η διαχείριση της, η πραγματική κρίση παγκόσμια και οι σκοπιμότητες στη σημερινή ανάλυση του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη στον 98.4. Όπως είπε η κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις είναι πολιτισμική με το σύστημα ιδίως στη Δύση να επιτυγχάνει για την ώρα την αδρανοποίηση των λαών. Βέβαια η ιστορία έχει αποδείξει, είπε ο Γιώργος Κασιμάτης πως της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά, με το δρόμο να είναι ακόμα μακρύς. 
 

John Ioannidis απέδειξε: δεν υπάρχει καμιά διαφορά επίδοσης μεταξύ χωρών με lockdown και χωρίς!!!

Το όνομά του είναι John Ioannidis-Ιωάννης Ιωαννίδης. Είναι ο κορυφαίος επιδημιολόγος στον κόσμο.
 
Είναι καθηγητής Ιατρικής/Υγειονομικής Έρευνα και Πολιτικών/Bιοιατρικών Δεδομένων Επιστήμης/Στατιστικών στο Πανεπιστήμιο στο Στάνφορντ-Stanford University στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, με δείκτη H 200+ και το έργο του για την επιστημονική μέθοδο είναι από τα πιο αναφερόμενα στην κλινική έρευνα.
 

Διερευνητικές: “Σκηνικό Γιάλτας με τον Ερντογάν σε ρόλο Στάλιν”! Δρ Δημ. Σταθακόπουλος

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος, Οθωμανολόγος, Τουρκολόγος και Νομικός, αποκωδικοποιεί όλα όσα είδαμε αλλά δεν καταλάβαμε από την πρώτη “επαφή” των διερευνητικών στην Κωνστανινούπολη. Όλα έχουν τη σημασία τους. Ακόμη κι αυτά που πιθανόν να θεωρούν κάποιοι λεπτομέρειες…


Ο χώρος που επελέγη από τους Τούρκους για να γίνει η συνάντηση,δεν ήταν προφανώς τυχαία, όπως και η παρουσία του Καλίν . Ακόμη και ο πίνακας στην αίθουσα όπου έγινε η συνάντηση, έχει το συμβολισμό του. Ο κ.Σταθακόπουλος περιγράφει ένα “σκηνικό Γιάλτας, με τον Ερντογάν σε ρόλο Στάλιν, να ακούει τα πάντα”.

Σοκ: Πλησιάζει τα 400(!) δισ. ευρώ το χρέος της Ελλάδας από τα lockdown - Στο 224% του ΑΕΠ

( John.k - Όταν η Γερμανία μεταφέρει το χρέος της που είναι περί του (1)  ενός τρις ευρώ … στην Bad Country (βλέπε Bad Bank) Ελλάδα , ή αλλιώς στην χωματερή αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα …. Θα αναλάβει τον πραγματικό ηγετικό της ρόλο όπως όλα δείχνουν στην Ε.Ε. ….. όλοι αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους και καταρράκωσαν την χώρα , πιστεύουν ότι θα ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην Γερμανία …. Η ιστορία όμως της Γερμανίας δείχνει ότι θα συμβεί το αντίθετο ….  )

Κυβέρνηση & λοιμωξιολόγοι «τελειώνουν» την Ελλάδα


Μία έκθεση σοκ των Unicredit και Bank of New York Mellon δείχνουν ότι πλέον τα χρέος της Ελλάδας εξαιτίας των lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, πλησιάζει τα 400 δισ. ευρώ και θα χρειαστούν χρόνια σκληρής λιτότητας, καθώς η ΕΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη.