MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Σπύρος Στάλιας : Η ευθανασία των Τραπεζιτών

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος PhD
 
Ευ-θανασία σημαίνει τον καλό θάνατο, τον ανώδυνο θάνατο ή την πρόκληση του ανώδυνου θανάτου, για να τερματιστεί η ζωή ασθενών, που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες και υφίστανται αφόρητο πόνο και ταλαιπωρία.
 
Εδώ όμως, σύμφωνα με το Κέϋνς, η ευθανασία των Τραπεζιτών είναι επιτακτική, όχι επειδή αυτοί πάσχουν, αλλά επειδή από αυτούς πάσχει όλη η κοινωνία.
 
Ζουν παρασιτικά από την συλλογή τόκων. Είναι καθ’ ολοκληρία άχρηστοι για την πραγματική οικονομία, δεν εξυπηρετούν καμμία μα καμμία λειτουργία στην Οικονομία.
 

Τα κόκκινα χρέη και το μαξιλάρι

Εκτός του ότι το δημόσιο και το ιδιωτικό μας χρέος μαζί υπερβαίνουν τα 810 δις €, παρά το ότι έχουμε ξεπουλήσει σχεδόν όλα τα «ασημικά» της χώρας, το εμπορικό μας έλλειμμα εκτινάχθηκε στα 38,37 δις € το 2022, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στα 20 δις €, το εξωτερικό χρέος πάνω από 560 δις € κοκ. – οπότε για το μοναδικό επίτευγμα που μπορεί να είναι υπερήφανη η κυβέρνηση, είναι για το ότι δεν κατάλαβαν οι Έλληνες πόση ζημία τους έχει προκαλέσει, προφανώς επειδή ελέγχει τα ΜΜΕ και υποκλέπτει τους πάντες. Δυστυχώς βέβαια για τους ίδιους, για τα παιδιά τους και για τα παιδιά των παιδιών τους – τα οποία θα καταδικαστούν είτε να μεταναστεύσουν, είτε να ζήσουν σε μία Ελλάδα πλήρως αφελληνισμένη, ως υπηρέτες των ξένων.

Ταχύτατη η Δικαιοσύνη όταν πρόκειται για τα funds των κατασχέσεων! Ο δικηγόρος Δ.Λυρίτσης γράφει

Γράφει ο 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΡΙΤΣΗΣ 
  
Με πλειοψηφία (56-9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε μυστική διάσκεψη, αποφάνθηκε ότι οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (servicers) νομιμοποιούνται κατ΄ εξαίρεση, ως μη δικαιούχοι διάδικοι, να διεξάγουν δίκες και να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμούς, κατασχέσεις) για την είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων στο πλαίσιο του ν. 3156/2003.

Roger Waters: Κοράκια κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ!

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης από τον θρυλικό καλλιτέχνη, μέσω του ΜέΡΑ25, κατά των πλειστηριασμών σε μέρος των εγκαταστάσεων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.
 
Ο Roger Waters που δεν έχει σταματήσει τις πολιτικές και κοινωνικές τοποθετήσεις σχολιάζει το γεγονός ότι ξένο fund απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και δηλώνει σε άπταιστα ελληνικά: Κοράκια, κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ!