MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Γρίβας Κ.: Στρατηγική αντεπίθεση με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο μάθημα της "Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών", Διδάσκων "Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή" στο ΕΚΠΑ, στην εκπομπή "Σε γνωρίζω από την κόψη" (20-01-2022).
 
Ενημέρωση & Σκέψη
 

Σάββας Καλεντερίδης: Μη γίνουν Rafale και Belharra ο φερετζές για εθνικές υποχωρήσεις

Σάββας Καλεντερίδης: Κυριάκο, δεν αρκούν οι παραγγελίες! Μη γίνουν τα Rafale και οι Belharra ο φερετζές για εθνικές υποχωρήσεις.


Με αφορμή την απόκτηση των πρώτων 6 Rafale από την Ελλάδα ο Σάββας Καλεντερίδης αναλύει τι κάνει η Τουρκία σε αντίστοιχη περίπτωση, πως χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της και γιατί τις χρησιμοποιεί.

ΕΚΠΛΗΞΗ Π.Ο.Υ. – ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Μεγάλη έκπληξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), που καλεί τα κράτη να άρουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και αυτό ακόμη το Διαβατήριο Εμβολιασμού, λόγω αναποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών στην διάδοση της Όμικρον! 
 
Π.Ο.Υ.: ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, η 10η συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης για τον Covid-19 του Π.Ο.Υ., που συγκλήθηκε στις 13-1-2022 από τον Γενικό Διεθυντή Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, με επίσημη έγγραφη δήλωσή της στις 19-1-2022 και στις παραγράφους 6 και 7 (εδώ), ζητά από τα κράτη να καταργήσουν το Διαβατήριο Εμβολιασμού και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας!