MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Dream FM 90.6fm

20 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Προκλήσεις

Διωγμός των χριστιανών σε επίπεδα που αγγίζουν τη γενοκτονία… BBC

Του Raymond Ibrahim
ΠΗΓΗ Gatestone Institute 

«Η δίωξη των Χριστιανών σε επίπεδα που αγγίζουν γενοκτονία», ο τίτλος της έκθεσης του BBC της 3ης Μαΐου, αναφέρει μια μακρά ενδιάμεση μελέτη που συγκρότησε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και με επικεφαλής τον Philip Mounstephen, Επίσκοπο του Τρούρο. Σύμφωνα με την έκθεση του BBC, ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο διώκεται λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, με τους Χριστιανούς να είναι «η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα». «Η θρησκεία κινδυνεύει να εξαφανιστεί σε ορισμένες περιοχές του κόσμου», αναφέρει και «Σε ορισμένες περιοχές, το επίπεδο και η φύση των διώξεων πλησιάζει τον διεθνή ορισμό της γενοκτονίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ».

Αγγελος Συρίγος: Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων βάσει του διεθνούς δικαίου

Οι σχέσεις με την Τουρκία αποτελούν βασική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη υπό τον τίτλο «Αιγιαλίτιδα ζώνη – ΑΟΖ -Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα» που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» (9 Ιουνίου 2019) προκάλεσε εκ των πραγμάτων μείζον ενδιαφέρον. Το άρθρο, όμως, βασίζεται σε παραδοχές που άλλοτε είναι επισφαλείς ή άλλοτε αβάσιμες.

Προβλέψεις για το μέλλον

Σε λίγα χρόνια θα υπάρξει μία ευρύτερη διάβρωση της μεσαίας τάξης – με αποτέλεσμα το σημερινό σύστημα των τριών εισοδηματικών τάξεων (ανώτατη, μεσαία, κατώτατη) να μετατραπεί σε ένα σύστημα δύο τάξεων. Στη μία πλευρά του δηλαδή θα ανήκουν αυτοί που θα ευημερούν ακόμη περισσότερο, το 20% περίπου του πληθυσμού που η απόσταση του όμως από το 1% θα είναι τεράστια, ενώ στην άλλη εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και που υπολογίζονται στο 80%.

ΟΗΕ για πρόσφυγες: Η Ελλάδα έγινε χώρα προορισμού αντί διέλευσης

Σχεδόν 138.000 οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα – Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ τα τελευταία είκοσι χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως

O αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 70 ετών και διπλάσιος απ΄ ό,τι πριν από 20 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ο αριθμός των ανθρώπων που πολεμικές συγκρούσεις και διώξεις τους έτρεψαν σε φυγή ανήλθε το 2018 στα 70,8 εκ. άτομα. Οι περισσότεροι πρόσφυγες κατάγονται από τη Συρία (6,7 εκ.), το Αφγανιστάν (2,7 εκ.) και το Νότιο Σουδάν (2,3 εκ.).

Libra: Αυτό είναι το νέο νόμισμα του Facebook – Πώς θα γίνονται συναλλαγές

Γράφει η Μαίρη Τσίνου 

To Facebook έρχεται να βγάλει «off» τις τράπεζες και ετοιμάζει επανάσταση που θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία. 

«Ένα απλό παγκόσμιο νόμισμα και μια οικονομική υποδομή που δίνει δύναμη σε δισεκατομμύρια ανθρώπους». Αυτή είναι αποστολή του Libra, του νέου κρυπτονομίσματος που ανακοίνωσε το Facebook. ‘Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του νέου κρυπτονομίσματος, πρόκειται για μια επανεφεύρεση του χρήματος, έναν μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας «ώστε οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να μπορούν να ζήσουν καλύτερες ζωές».