MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν

Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Και ξαφνικά η Άγκυρα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν κακομεταχείρισης των προσφύγων στην Ελλάδα. Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Τουρκία λειτουργούν οργανωμένα υπό την ανοχή και την καθοδήγηση του τουρκικού κράτους τα διάφορα δουλεμπορικά κυκλώματα τα οποία έχουν γεμίσει την Πατρίδα μας με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Γιατί Τρέχουν Ολοι Πατέρα;

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Μου έχουν προκαλέσει την προσοχή όλοι αυτοί οι Μαραθώνιοι, οι δρόμοι μεγάλων αποστάσεων και οι γύροι της πόλης που διοργανώνουν οι δήμοι.

Οι πάντες τρέχουν και μου θύμισαν την ταινία «Τρέξε Λόλα τρέξε» εάν και η Λόλα είχε κάποιο λόγο που έτρεχε σε αντίθεση με τους συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις που μάλλον δεν γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο τρέχουν αλλά το κάνουν από επιβεβλημένη άνωθεν μόδα. 

Δεν υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει ότι η άσκηση είναι περιττή, το αντίθετο ισχύει. Ωστόσο, η μαζική αυτή προώθηση του αθλητισμού, ειδικά στα χρόνια αυτά της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι αξιοπερίεργη και σίγουρα όχι τυχαία.

Ο προϋπολογισμός της συμφοράς

Είναι φανερό πως η ελληνική κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στην πολιτική των μνημονίων, χωρίς να αναζητάει πραγματικές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας (μη βιώσιμο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος), δεν έχει κανένα οικονομικό όπλο στη διάθεση της για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση – οπότε αυτό που της απομένει για να διατηρηθεί στην εξουσία είναι το σταδιακό ξεπούλημα της, βαφτίζοντας το «ξένες επενδύσεις». 

Αναφέρει λοιπόν πως το δημόσιο θα εισπράξει το 2020 ένα ποσόν της τάξης 2,44 δις € από τις ιδιωτικοποιήσεις που θα δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ – χωρίς όμως να μας λέει πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι μία ξένη επιχείρηση, ένας σύνδικος πτώχευσης των δανειστών, με την εντολή να ξεπουλήσει όλα αυτά που του έχει μεταβιβάσει η Ελλάδα δωρεάν, χωρίς καν να εκτιμήσει την αξία τους. Λιμάνια, μαρίνες, ενεργειακές εταιρείες, κοιτάσματα φυσικού αερίου, νερά, ηλεκτρισμό, αυτοκινητοδρόμους, τραίνα, λαχεία, ραδιοσυχνότητες, τράπεζες, ακίνητα και ότι άλλο διαθέτει η πατρίδα μας – ενώ τα έσοδα θα οδηγηθούν στο εξωτερικό, στραγγαλίζοντας ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα της Οικονομίας μας.

Οι Γερμανοί μεθοδεύουν την κλοπή της χώρας μας

Οι Γερμανοί βρήκαν και νέα φάμπρικα για να κλέψουν τις χώρες του νότου και ειδικότερα την καταχρεωμένη Ελλάδα, επιβαρύνοντας το ισοζύγιο πληρωμών της και αδιαφορώντας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες δανειακές της υποχρεώσεις. Επέβαλλαν στις Βρυξέλλες να εκδώσει οδηγία για την επιβολή βαρύτατης φορολογία στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων, ώστε να προωθηθεί η αγορά νέων που θα εισαχθούν κυρίως από τη χώρα δυνάστη της Ευρώπης. Ως δικαιολογία, οι Βρυξέλλες και η εδώ υποτακτική κυβέρνηση, προβάλλουν την ανάγκη να προστατευθεί το κλίμα από τους ρύπους που εκπέμπουν τα παλιά αυτοκίνητα, αναδεικνύοντας έτσι και την απάτη που συντελείται με την καλλιέργεια φοβίας για τους δήθεν κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.