MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιδού οι λίστες της ντροπής για την ενίσχυση του Τύπου

Οι συγκριτικοί πίνακες των επιδοτήσεων αποδεικνύουν τη χυδαία μεθόδευση κατά της «δημοκρατίας»
 
Το εκδικητικό σχέδιο που απεργάστηκε το Μαξίμου, με όπλο το πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων, προκειμένου να πλήξει ειδικώς την εταιρία ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., από την οποία εκδίδεται η «δημοκρατία», αποκαλύπτεται σε όλη του τη διάσταση, μέσα από τις δύο διαφορετικές αποφάσεις υπαγωγής των εκδοτικών εταιριών, που δημοσιεύτηκαν με απόσταση τριών μηνών (σ.σ.: η πρώτη 31 Ιουλίου και η δεύτερη 27 Οκτωβρίου).
 
Προφανής λόγος αυτού του χτυπήματος; Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας, που δεν συντάσσονται με κάθε κυβερνητικό αφήγημα.
 

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών – «Ζαλίζουν» οι οικογενειακές καταθέσεις του Κ.Μητσοτάκη

Διαβάστε τι δήλωσαν για το οικονομικό έτος 2021 Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης
 
Συνολικά ανακοινώθηκαν 1.034 δηλώσεις.
 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από πώληση ακινήτου στη Γλυφάδα, ενώ οι οικογενειακές καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
 
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε εισοδήματα 1,5 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτου, 3.692 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, 12.710 ευρώ από ακίνητα, 19,11 ευρώ από τόκους, ενώ 69.836 ευρώ ήταν το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.