MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο Γιώργος Αδαλής στο Directus.gr: ”Ξεκίνησε η επισιτιστική κρίση-Έρχεται η «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων»

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια & στο Directus.gr παραχώρησε ο οικονομικός αναλυτής Γιώργος Αδαλής – Α’ μέρος
 

Πολιτική «ομερτά» για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ!

Κατάπιαν τη γλώσσα τους Ανδρουλάκης και κόμματα για τα 362.013.564 ευρώ... δανεικά και αγύριστα της Χαρ. Τρικούπη

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος δεν έχει τελειωμό. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε στις 29/05 ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 362.013.564 ευρώ… Χρήματα του ελληνικού λαού, που δανείστηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεπληρώσει, καθώς τοκίζονται κάθε χρόνο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κι όμως, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Δεν συγκινήθηκε κανένας, δεν κουνήθηκε φύλλο. Το ΠΑΣΟΚ και ο νέος αρχηγός του Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανερυθρίαστα πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι δεν ξέρει πόσα ακριβώς είναι τα χρέη του κόμματός του, δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει μία ανακοίνωση για το θέμα αυτό, έστω για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! Ακραίος κυνισμός.

Ένας στους δύο λογαριασμούς ρεύματος παραμένει απλήρωτος

Απλήρωτος παραμένει ένας στους δύο λογαριασμούς ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά μπροστά στις υπέρογκες αυξήσεις, ενώ ένα στα τρία νοικοκυριά ζητάει διακανονισμό πολλών δόσεων για να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα.


Μόνο το τελευταίο δίμηνο, Μαΐου – Απριλίου, παρατηρείται τετραπλασιασμός των διακανονισμών, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς που παραλαμβάνουν, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1,5 έως 2,5 μήνες.

Μόνο έως τον Απρίλιο στην Αττική είχαμε 1.000 εντολές διακοπής ρεύματος καθημερινά, ενώ από πέρυσι τον Αύγουστο, όταν η ΔΕΗ που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της λιανικής εισήγαγε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, υπάρχει μία αύξηση των διακανονισμών κατά 70% και μία αυξητική τάση στις εντολές διακοπής αλλά και στις αποκοπές. Επίσης στη ΔΕΗ το πρώτο τρίμηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών ύψους 45.900.000 ευρώ, αντί 2.100.000 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021.