MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Οπλουργός ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το ΥΕΘΑ και βρήκε τον... μπελά του!

( John.k - Όλο το θέμα έγινε γιατί είναι Έλληνας …. Αν ήταν Γερμανός ή Τούρκος , τότε οι αστυνομικοί θα πήγαιναν αυτοί τα όπλα του στον στρατό  για τον δειγματισμό ….. Για τον απλό λόγο ότι το «Ελληνικό» δημόσιο κάνει τα πάντα για να κάνει την ζωή των Ελλήνων δύσκολη, να μην τους δώσει κανένα δικαίωμα παρά μόνο υποχρεώσεις ….. και να εξυπηρετήσει άριστα τα συμφέροντα πρώτα των Γερμανών , μετά των Αμερικάνων , μετά των Άγγλων , μετά των Τούρκων και όλων των άλλων και τελευταίων των Ελλήνων ( που αν μπορεί να  το αποφύγει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων θα το κάνει ). Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας …. το «Ελληνικό» δημόσιο είναι ένας μηχανισμός φτιαγμένος από τους ξένους, στο πέρασμα των χρόνων….. ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων… γιατί δεν βοηθάει πουθενά τους Έλληνες. )
 
Η Αστυνομία κατέσχεσε τα όπλα που είχε για δειγματισμό

Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει ένας Έλληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αντί λοιπόν να υπάρχει μία επιβράβευση για τις προσπάθειες που γίνονται, φαίνεται πως το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" τις προτάσεις για εγχώρια ανάπτυξη τυφεκίων και όπλων.

Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό
πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ευρωπαϊκός υπερεθνικισμός και το γερμανικό εμβόλιο

Η επικεφαλής της Κομισιόν, η κ. Von der Leyen, σύμφωνα με μία λεπτομερή έκθεση της «Le Monde», βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την προώθηση του εμβολίου. Παρενέβη δηλαδή αρκετές φορές στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, υπέρ της γερμανικής Biontech – με αποτέλεσμα να αγνοηθούν οι ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων και να επιταχυνθεί η έγκριση χωρίς καν τις απαιτούμενες δοκιμές, εις βάρος όλων των ανταγωνιστών της Biontech. Επί πλέον διπλασίασε την παραγγελία στα 600 εκ. εμβόλια από 300 εκ. προηγουμένως! Έτσι επικράτησαν ξανά τα γερμανικά συμφέροντα εις βάρος της δήθεν «ΕΕ» και της Γαλλίας – ενώ είναι ένα απίστευτο γερμανικό θράσος το ότι, η κυβέρνηση της χώρας προσποιείται πως όλα βαίνουν πλέον καλά και ότι τελικά η δήθεν ευρωπαϊκή πορεία αποδείχθηκε σωστή! Ακόμη χειρότερα, παρά το ότι η συνθήκη της ΕΕ δεν δίνει αρμοδιότητες στην Κομισιόν σε θέματα υγείας, η κρίση του Covid χρησίμευσε ως πρόσχημα για να δοθούν αυτές οι εξουσίες – όπως η κρίση της Ελλάδας του 2010 για να δημιουργηθεί το παράτυπο Euro Group του Σόιμπλε, εκτός των ευρωπαϊκών κανονισμών. Η στρατηγική πάντως εμβολιασμού της γερμανικής πια ΕΕ είναι τόσο αδιαφανής, ώστε να μην έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων και των συνθηκών ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όλοι οι Ευρωπαίοι δε θα εμβολιασθούν είτε το θέλουν, είτε όχι, με το γερμανικό εμβόλιο – το πρώτο με τη σύγχρονη τεχνολογία που επεμβαίνει στο ανθρώπινο DNA, χωρίς να γνωρίζει κανείς τις παρενέργειές του. Δεν θυμίζει αλήθεια Mengele, αν και με κάποια δόση υπερβολής; Ο ίδιος πάντως ο ευρωβουλευτής του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος J. Geier (SPD), δήλωσε ότι, «η ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού είναι ένα κλειστό μαγαζί» – στο οποίο, συμπληρώνουμε εμείς, η Γερμανία αποφασίζει και «πουλάει» τις αποφάσεις της ως ευρωπαϊκές, με την Κομισιόν να ενεργεί ως εκτελεστικό όργανο (όπως άλλωστε και ο ESM, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων κοκ.).


Ο πόλεμος των αγωγών φυσικού αερίου

Η Ελλάδα έχει ενέργεια και ευρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι εμπορικών και ενεργειακών δρόμων – αφού μέσω αυτής περνούν οι αγωγοί προς την Ιταλία, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βέβαια ο μοναδικός αγωγός είναι ο ΤΑΡ, ενώ σχεδιάζεται ο IGI από την Τουρκία έως την Ιταλία που όμως παραμένει στάσιμος. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα μπορεί να τροφοδοτεί με LNG το δίκτυο των αγωγών διαμέσου της Αλεξανδρούπολης, όπου έχουν εγκατασταθεί οι Αμερικανοί – ενώ ο αγωγός IGB σύνδεσης με Βουλγαρία, είναι υπό κατασκευή. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς τις ακριβότερες ενεργειακές τιμές στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, η τιμή του αμερικανικού LNG είναι στα 7,1 $, με την ΕΕ στα 5,5 $ – κάτι που σημαίνει πως δύσκολα οι Η.Π.Α. θα τροφοδοτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά. Συμπερασματικά λοιπόν η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη – ενώ μπορεί να αποδειχθεί θετική ή αρνητική για την Ελλάδα, ανάλογα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης της.


Οι Γερμανοί μας σπρώχνουν στον γκρεμό με τις διερευνητικές

Του Μιχάλη Ψύλου
για την εφημερίδα Μακεδονία


Μπορεί οι Ιταλοί να δίδαξαν το κατενάτσιο στο ποδόσφαιρο ,αλλά οι Γερμανοί το «δοξάζουν» στην εξωτερική τους πολιτική. Παράδειγμα; Οι κυρώσεις ,που οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες υποτίθεται ότι συζητούν από το περασμένο καλοκαίρι για να επιβάλουν στην Τουρκία, λόγω των προκλήσεών της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Προκλήσεις που στρέφονται μάλιστα εναντίον δύο χωρών μελών της ΕΕ: Της Ελλάδας και της Κύπρου. Πέρασαν σύνοδοι και σύνοδοι κορυφής και υποτίθεται ότι ο κόμπος θα έφτανε στο χτένι στη συνάντηση των 27 στις 25 Μαρτίου. Ανήμερα δηλαδή της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης!

Τα καλά κρυμμένα μυστικά των διερευνητικών συνομιλιών

Της Κύρας Αδάμ


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσέρχεται στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, με τη θέση ότι συζητά μόνον ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό, κρατικό, ελληνικό χάρτη, με χωρικά ύδατα 6νμ,από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και τη Χίο και Ψαρά( 38:30Ν παράλληλος) η Τουρκία δικαιούται ΑΟΖ στο Αιγαίο μέχρι 3%, λόγω της ύπαρξης της βραχονησίδας Τζουράφα και των νήσων Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου Ψαρών και Αντίψαρων και Αη Στράτη.