MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Έντουαρντ Σνόουντεν: ''Τα μέτρα επιτήρησης θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία''

Βλέπει να ανοίγει για τα καλά το “κουτί της Πανδώρας”

Ο Edward Snowden προειδοποιεί όσους παραιτούνται από την ελευθερία τους προς χάρην ενός ψεύτικου αισθήματος ασφάλειας πως τα προσωρινά μέτρα μαζικής επιτήρησης που θα τεθούν σε εφαρμογή δεν θα είναι καθόλου προσωρινά. Ο Snowden λέει ότι αυτά τα μέτρα δεν αξίζουν να εγκαταλείψουμε λίγο ακόμα περισσότερη ελευθερία.

Τίποτα δεν είναι τόσο μόνιμο όσο ένα προσωρινό κυβερνητικό πρόγραμμα και ο περίφημος κατασκόπος Edward Snowden σήμανε συναγερμό σχετικά με την μαζική οργουελική εποπτεία, η οποία θα διαρκέσει για πολύ καιρό , περισσότερο από την πανδημία.

Ο ακήρυχτος πόλεμος της άπληστης Γερμανίας

Κανένας δεν συνειδητοποιεί στην πραγματικότητα πως η Γερμανία διεξάγει πόλεμο με οικονομικά όπλα – ούτε καν εμείς οι Έλληνες που είμαστε το πρώτο θύμα, έχοντας ήδη μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο, με κυβερνήσεις-πιόνια της καγκελαρίου. Μία ακόμη απόδειξη είναι η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στη χθεσινή σύνοδο κορυφής – όπου ενώ η Ισπανία και η Ιταλία έθεσαν βέτο στη μη συμφωνία για ευρωομόλογα, η χώρα μας δεν ακολούθησε. Εύλογα δε η Γερμανία αρνήθηκε, αφού έτσι ισχυροποιεί τα δύο μεγάλα όπλα της: την ΕΚΤ και τον ESM. Στα πλαίσια πάντως του οικονομικού πολέμου που διεξάγει στην Ευρώπη από το 2010, ενώ τον προετοίμαζε αμέσως μετά την υιοθέτηση του ευρώ, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία είναι ιδανικές – όσον αφορά την επικράτηση της στις τρεις επόμενες μεγαλύτερες χώρες: τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το μεγάλο ερωτηματικό εδώ είναι εάν υπάρχει μυστική συμφωνία συνεργασίας της Γερμανίας με τη Ρωσία – κρίνοντας μεταξύ άλλων από την ενεργειακή τους συνεργασία, καθώς επίσης από τις συνεχείς κατηγορίες των γερμανικών ΜΜΕ εναντίον του προέδρου Putin που είναι τόσο «γκεμπελικές», ώστε να θυμίζουν καθαρά προπέτασμα καπνού.

Οι πέντε πληγές του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν αντιμετωπίζει απανωτές, καταστροφικές ήττες στα μεγαλεπήβολα σχέδια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023, επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923. 

Άποψη 
– του Λεωνίδα Κουμάκη 

Οι φαντασιώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν έγιναν παγκόσμια γνωστές από τις συνεχείς, εμπρηστικές δηλώσεις του, ιδίως μετά το «πραξικόπημα» του 2016, προκειμένου να γίνει πειστικός τόσο στον τουρκικό λαό όσο και στην διεθνή κοινή γνώμη. 

Ο εγκάρδιος φίλος της Μέρκελ έφαγε ασύλληπτο μπάτσο στον Έβρο: Έφυγε άρον-άρον αλλά θα επιστρέψει…

Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Φυλάκιο 1
στις Καστανιές, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.
ΑΠΕ ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν -ο εγκάρδιος φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ- ηττήθηκε στον Έβρο. Αλλά να μην έχουμε αμφιβολία ότι θα προσπαθήσει ξανά. Υλοποιεί σχέδιο. Δεν του την …έδωσε ένα πρωί και είπε θα στείλω χιλιάδες μετανάστες εναντίον της Ελλάδας και ότι βγει.

Στόχευε να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα μας, καθώς ανάμεσα στους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και αφρικανικές χώρες, θα έστειλε οπωσδήποτε και τζιχαντιστές. Είναι μία βασική λεπτομέρεια που γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Για ποιο “ηθικό κίνδυνο” μας μιλάνε; Όταν το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της Γερμανίας ήταν καλά;

Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, με την πρόεδρο της Κομισιόν
Ursula VON DER LEYEN στις Βρυξέλλες.
Copyright: European Union

Δεν θέλει η Γερμανία ευρω-ομόλογο γιατί υπάρχει σοβαρή «ποιοτική διαφορά» στο αξιόχρεο των χωρών και δεν είναι δυνατόν να δανείζονται όλοι με τους ίδιους προνομιακούς όρους…Προκύπτει «ηθικός κίνδυνος» από την αμοιβαιοποίηση του χρέους…

Μάλιστα. Πολύ ωραία. Ας πούμε ότι αυτό ισχύει. Ερώτημα: «Ηθικός κίνδυνος» δεν υπήρχε όταν η υπόλοιπη Ευρώπη και οι ΗΠΑ χάρισαν τα χρέη στην Γερμανία μετά τον πόλεμο(που η ίδια προκάλεσε!);