MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Το βιβλίο «Κόβιντ 19 – Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» συζητήθηκε αρκετά ως στοιχείο σε μία φωτογραφία του πρωθυπουργού εντούτοις λίγες είναι οι συζητήσεις γι’αυτό. Συγγραφείς του είναι οι Κλάους Σβάμπ και Τιέρυ Μάλλερετ. 
 
Ο Κλάους Σβάμπ (Klaus Schwab) είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ο Τιέρυ Μάλλερετ είναι ο συνιδρυτής του Μηνιαίου Βαρομέτρου. Συνεπώς οι απόψεις τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα εάν σκεφθούμε ότι αρκετές από τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται φαίνονται να έχουν ως βάση το συγκεκριμένο βιβλίο.

Σταχυολόγησα κάποια στοιχεία που θεωρώ ότι είναι σημαντικά. Οι συγγραφείς ήδη από την εισαγωγή αναφέρονται σε στοιχεία όπως είναι η έλλειψη δικαιοσύνης και συνεργασίας και η αποτυχία παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Χιόνης Διονύσης
 
Είναι εξαιρετικά παράδοξο να ανοίγει η συζήτηση για την διαγραφή του χρέους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, επιδιώκοντας την μερική διαγραφή του και στην Ελλάδα, όπου το χρέος υπερβαίνει το 210% του ΑΕΠ, όχι μόνο αν μην πραγματοποιείται καμία συζήτηση αλλά και να εκφράζεται αισιοδοξία για την βιωσιμότητα του! Πολλοί αναλυτές και δημοσιογράφοι μας προτρέπουν να μην ασχολούμαστε με το θέμα του χρέους, διότι το πρόβλημα έχει λυθεί μιας και η Ελληνική Δημοκρατία δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια!
 

“Οι γερμανικές επιθέσεις στο RT είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Μέρκελ”

Damian Wilson
 
Μετάφραση Μ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ φρουρούν μετά την επίσημη ακύρωση μιας διαδήλωσης σκεπτικιστών για τον κοροναϊό, καθώς η εξάπλωση του COVID-19 συνεχίζεται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας,

Οι άγριες κατηγορίες για κατασκοπεία από τη γερμανόφωνη υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου Russia Τοday, οι οποίες βασίζονται στις συνομιλίες ενός πρώην υπαλλήλου του που διέρρευσαν, αποσπούν την προσοχή από μια σειρά σοβαρών ειδήσεων που στρέφουν το φως της δημοσιότητας σε διεφθαρμένους πολιτικούς και σε μιαν ανίδεη κυβέρνηση.