MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ο Έβρος και η κατάρρευση της τόσο φοβικής προπαγάνδας της “ελληνικής ελίτ”

Για να καταλάβετε αγαπητοί μας φίλοι τι «παίχτηκε» μέχρι στιγμής, στο λαθρομεταναστευτικό, αναλογιστείτε μόνο τι ακούσαμε τα τελευταία χρόνια – και από στόματα «πνευματικών» ..

ανθρώπων και «αναλυτών» – και πόσο διαψεύδονται σήμερα: Το πιο σημαντικό: ΔΕΝ μας έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε – μας βομβάρδιζαν με περιορισμούς πολιτικής: τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε! Και τρομοκρατούσαν την κοινή γνώμη, για το τι θα συμβεί, αν «παραβιάζαμε» τους περιορισμούς αυτούς.

Η διεθνής οικονομία φλέγεται, άσφαιρα πυρά από FED, EKT επιτόκια και αγορές μετοχών – Μόνη μη συμβατή λύση «χρήμα από το Canadair»

Ο κίνδυνος πλέον η παγκόσμια οικονομία να περάσει σε ύφεση είναι μεγάλη με τις πιθανότητες να αγγίζουν το 80% 

Η παγκόσμια οικονομία φλέγεται, με αφορμή τον κορωνοιό και με αιτίες την αδράνεια των κυβερνήσεων στις μεταρρυθμίσεις και την υποκατάσταση των πάντων από τις τοξικές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια… η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει... δεν είναι προετοιμασμένη για την πανδημία. 

Ο κίνδυνος πλέον η παγκόσμια οικονομία να περάσει σε ύφεση είναι μεγάλη με τις πιθανότητες να αγγίζουν το 80%.

Μια αλυσιδωτή αλληλουχία δραματικών παρενεργειών που θα προκληθεί από το καθοδικό σπιράλ στο οποίο εγκλωβίστηκε η διεθνής οικονομία θα προκαλέσει χάος στις αγορές. 

Ποια είναι τα νέα δεδομένα; 

Αυτές είναι οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊο στην ελληνική αγορά - Οι εκτιμήσεις στελεχών

Ποιοι τομείς αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την έξαρση του κορωνοϊού 
Πτώση στην αγοραστική κίνηση έχει επιφέρει μέχρι σήμερα η εμφάνιση του κορωνοϊού στην χώρα μας, εξέλιξη η οποία ωστόσο δεν χαρακτηρίζεται ανησυχητική, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.

Ήδη η πτώση της αγοραστικής κίνησης είναι μειωμένη κυρίως σε εμπορικά κέντρα, κατά 20% με 25% και πολύ λιγότερο στις εμπορικές πιάτσες.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Μarket Watch» στο Action 24 σε συνεργασία με το bankingnews.gr, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλόγγου Αθήνας, η κίνηση είναι μεν μειωμένη στα εμπορικά κέντρα, εντούτοις η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ όπως είπε δεν παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά.

Ο πόλεμος του πετρελαίου

Εάν τελικά εξαπλωθεί ο κορώνα-ιός όπως προβλέπεται, το 2020 θα είναι το χειρότερο έτος για τη ζήτηση πετρελαίου μετά το 2008 – οπότε, εάν δεν μειωθεί η παραγωγή του από τις χώρες του ΟΠΕΚ που υποστηρίζουν μία περικοπή της τάξης των 1,5 εκ. βαρελιών ημερησίως και τη Ρωσία, θα δούμε ξανά τιμές κάτω των 30 $. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τις Η.Π.Α., όσο και για τη Σαουδική Αραβία – ενώ επώδυνο μεν για τη Ρωσία, αλλά θα μπορούσε να το αντέξει. Ως εκ τούτου οι Η.Π.Α. θα αναγκαζόταν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τη Σαουδική Αραβία με άλλους τρόπους – με τη χρήση των όπλων που διαθέτουν. Εν προκειμένω ελπίζουμε να μην τις υποτιμήσει η Ρωσία – προκαλώντας το αδιανόητο. 

Ο ύποπτος ρόλος του ΟΗΕ στο μεταναστευτικό: Καλύπτει αδιάντροπα τους Τούρκους, συμπεριφέρεται περισσότερο ως ΜΚΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, S;anna Mar;in.
UN Photop, Mark Garten

Ορισμένα πράγματα μιλούν από μόνα τους. ‘Η αλλιώς, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει… Με το που ανακοίνωσε, ορθά, ορθότατα, η κυβέρνηση το προσωρινό πάγωμα της υποβολής αιτήσεων για άσυλο, ποιοί βγήκαν να την κατακεραυνώσουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντόπιοι «αλληλέγγυοι», οι οργανώσεις του Σόρος και άλλες ομοειδείς ΜΚΟ και βεβαίως, πρώτη και καλύτερη, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που συντηρείται από την ύπαρξη του προβλήματος και έχει κάθε λόγο να προσβλέπει στην γιγάντωση του.