MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Podcast Eleftheros #32 - Γιώργος Φίλης PhD

Ο γνωστός διδάκτωρ καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης σε μια συνέντευξη στον Terry Hatziieremias που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες. Συζητάμε για την επιθετικότητα της Τουρκίας, τη συμφωνία των Πρεσπών, την στάση των Ελλήνων και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.
 

Γιατί η Ευρωζώνη είναι ένα αντιδημοκρατικό, καταθλιπτικό και καταπιεστικό κατασκεύασμα

Ralphs_Fotos / pixabay
Οι Λαοί της ευρωζώνης βρίσκονται υπό καθεστώς γκεμπελικής προπαγάνδας, ότι αν καταστραφεί το ευρώ θα έρθει ανάποδα ο κόσμος λες και αυτό δεν έχει συμβεί. Αυτός ο φόβος αργά ή γρήγορα θα καταστρέψει την Ευρώπη. Ποιά είναι τα κατασκευαστικά λάθη της της ευρωζώνης.

Σπύρος Στάλιας, οικονομολόγος

1. Με την αποδοχή του κοινού νομίσματος, ενός ξένου νομίσματος, οι χώρες της ευρωζώνης απώλεσαν οικειοθελώς, το δικαίωμα να ασκούν ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική, εμπορική πολιτική, εισοδηματική πολιτική (μισθοί) και συναλλαγματική πολιτική, που την ασκεί, σε κάθε χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση της χώρας. Τι σημαίνουν τα παραπάνω.

Η απόδειξη της προκλητικής υποκρισίας του ΝΑΤΟ – Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία και εισβολή Τουρκίας στην Συρία

Η στάση του ΝΑΤΟ αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής υποκρισίας της βορειοατλαντικής συμμαχίας


Δύο χώρες εισβάλλουν σε δύο γειτονικές χώρες. 
 
Εάν λειτουργούσαν οι κανόνες απόλυτα στην παγκόσμια κοινωνία, οι επιτιθέμενοι θα έπρεπε να είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τα έθνη του κόσμου. 
 
Όμως η στάση του ΝΑΤΟ αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής υποκρισίας της βορειοατλαντικής συμμαχίας. 
 

Υπενθύμιση προς κ. Πρωθυπουργό: Η Ελλάδα είναι χώρα όχι χώρος

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ένα συνέδριο για το δημογραφικό. Στο συνέδριο βασικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε σημαντικές διαπιστώσεις για το πρόβλημα στην Ελλάδα και εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση του. Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα θετική, διότι κάθε μέτρο για την άμβλυνση του δημογραφικού είναι ευπρόσδεκτο. Ελπίζουμε δε η παρέμβαση αυτή να είναι η απαρχή μιας πιο συστηματικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.