MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνος νόμος ψηφίστηκε στην Γαλλία – Αυστηρές ποινές για σχόλια σε ιδιωτικό περιβάλλον

«Οι σκοτεινές προθέσεις καλύπτονται πίσω απο τον ευγενή σκοπό της "καταπολέμησης του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων"»
 
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε την Τετάρτη η Μαρία Δεναξά. Η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στο Παρίσι εξηγεί την επικινδυνότητα νέου νόμου που εγκρίθηκε από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση που ποινικοποιεί ακόμη και τις ιδιωτικές συνομιλίες. Όπως εξηγεί η δημοσιογράφος, «οι σκοτεινές προθέσεις καλύπτονται πίσω απο τον ευγενή σκοπό της “καταπολέμησης του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων”».
 

Γιατί η Κρήτη έγινε Έβρος στο μεταναστευτικό και η κυβέρνηση δεν αντιδρά; Νότης Μαριάς

Η Κρήτη έγινε Έβρος στο θέμα του μεταναστευτικού και η κυβέρνηση απλά κάνει ότι δεν βλέπει. Γιατί συνέβη αυτό το έχει εξηγήσει ο κ.Νότης Μαριάς επαρκέστατα εδώ και καιρό στο militaire.gr και μπορείτε να δείτε τι είχε πει. Η «ντρίπλα» της Μελόνι, η συμφωνία της με τον Ερντογάν και η συνεργασία του Ράμα, οδηγούν κύματα μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.


Ο κ.Μαριάς εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λύση την οποία περιέργως όμως δεν ενεργοποιεί! Γιατί;

Στα νότια παράλια της Κρήτης και τη Γαύδο,τους τελευταίους μήνες τα μεταναστευτικά κύματα γίνονται όλο και πιο πυκνά, απειλώντας να μετατρέψουν το ακριτικό νησί σε «νέα Λαμπεντούζα».

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα αντιπλημμυρικά έργα η Ελλάδα – Το σκεπτικό της παραπομπής από την Κομισιόν

«Δεν έχει επανεξετάσει, δεν έχει εγκρίνει και δεν έχει υποβάλει εκθέσεις για τα οικεία σχέδια διαχείρισης λεκάνης απορροής ποταμού ή κινδύνων πλημμύρας»
 
Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο και κατόπιν τον Νοέμβριο όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιούσε την Ελλάδα για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ που δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την επικαιροποίηση των χαρτών κινδύνου πλημμυρών. Την Τετάρτη η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα την παραπέμψει λόγω μη ολοκλήρωσης της αναθεώρησης των οικείων σχεδίων για τα ύδατα.
 

Δεν τολμήσαμε ποτέ να καταρρίψουμε τουρκικό UAV, αλλά «πυροβολούμε» αυτά των Χούθι! Το «απέραντο φρενοκομείο» είναι εδώ…

Το 2018 καταγράφηκε η πρώτη παραβίαση στο Αιγαίο από τουρκικό UAV. Δεν καταρρίφθηκε, όπως δεν είχε καταρριφθεί και το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που έκανε παραβίαση στο Αιγαίο, αρκετά χρόνια πριν…
 
Η επιλογή να «μην κλιμακώσουμε την ένταση με την Τουρκία» επικράτησε και το 2018, όταν οι τουρκικές προκλήσεις άλλαξαν σελίδα και περάσαμε στο κεφάλαιο των παραβιάσεων με UAV. Αν το είχαμε καταρρίψει είναι πολύ πιθανόν οι Τούρκοι να μην έβγαζαν τσιμουδιά και να «μαζεύονταν», έστω για κάποιο διάστημα. Δεν τους αρέσουν οι ήττες και αυτό έχει αποδειχτεί με γεγονότα στο Αιγαίο.