MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Χαμός στο ΝΑΤΟ λόγω Trump που αμφισβητεί το άρθρο 5 - Γιατί κάλεσε τη Ρωσία να επιτεθεί σε χώρες της Συμμαχίας

Πάγωσε η… κατά τα άλλα συμμαχία του ΝΑΤΟ 
 
Τρόμος έχει προκληθεί στις τάξεις του ΝΑΤΟ, υπό το φόβο της επιστροφής του Donald Trump.
 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, και διεκδικητής εκ νέου του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, είπε τα αυτονόητα.
 
Μιλώντας στη Νότια Καρολίνα, ο Trump έβαλε στο στόχαστρο τα κράτη της Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και έχουν χαμηλές αμυντικές δαπάνες.

Μάλιστα, ενθάρρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί σε μέλος της Συμμαχίας που δεν θα πληρώνει τη συμμετοχή του στη Συμμαχία.

Έργα και ημέρες της “κυβέρνησης των αρίστων” σε Παιδεία και Υγεία…

Ας διπλασιάσουν τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία που υποφέρουν  και έχουν μειωθεί στο 50% από το 2010  και ας ιδρύσουν όσα ιδιωτικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία θέλουν!
 
Δυστυχώς, θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο, ό,τι δηλαδή κάνουν και τώρα! Θα κλείσουν περισσότερο την στρόφιγγα της χρηματοδότησης πανεπιστημίων και νοσοκομείων, με στόχο την απαξίωση πλήρως των δημόσιων δομών Υγείας και Παιδείας!
 
Μόνο έτσι εξασφαλίζονται τα κεφάλαια των ιδιωτών στην Ελλάδα και αυτός είναι ο στόχος και το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης των “αρίστων”! Μόνο έτσι θα εξαλείψουν το σπουδαιότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, τους Έλληνες επιστήμονες, που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη και λύνουν μακριά απ’ την πατρίδας τους, ζητήματα επιβίωσης, αφού η χώρα δεν τους χρειάζεται και μεταναστεύουν!
 

Στον αέρα οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μετά το Ψήφισμα κόλαφος της Ευρωβουλής-Νότης Μαριάς

Γράφει ο
Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Tο καταδικαστικό Ψήφισμα της Ευρωβουλής «για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα» αναμφισβήτητα αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση της ΝΔ. Πλην όμως το ιερατείο των Βρυξελλών, αξιοποιώντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αποκτά πλέον ένα ισχυρό άλλοθι προκειμένου να κουνά πάνω από την ελληνική οικονομία τη δαμόκλειο σπάθη της αναστολής εκταμίευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 

Η Αθήνα διαπραγματεύεται (και) ελληνική κυριαρχία!

Ο Φιντάν, «πατώντας» σε χάρτη του αμερικανικού Κογκρέσου, θέτει θέμα ιδιοκτησίας σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες - Η υποτονική στάση της κυβέρνησης άνοιξε την όρεξη της Τουρκίας
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να αποδέχεται την ένταξη της χρήσης των ελληνικών F-35 στην ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση όλων των υπαρχόντων ελληνοτουρκικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Αυτό προκύπτει αβίαστα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και την αναιμική και όχι επίσημη αντίδραση ανώνυμων πηγών του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα τρία συν ένα θέματα τα οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, είναι υπό ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση είναι κατά σειρά τα ακόλουθα:
 

Τα Τέμπη στοιχειώνουν τη ΝΔ – Καταρρέει η συγκάλυψη με στοιχεία - φωτιά, ώρα Καραμανλή και φόβος για το μπάζωμα Αγοραστού

Λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών ζητούνται απαντήσεις από μία κυβέρνηση που βρίσκεται για πρώτη φορά στη διακυβέρνησή της σε δυσχερή θέση
 
Σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση εισέρχονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει ανοιχτά πολλά και επικίνδυνα μέτωπα, όπως αυτό των αγροτών, των ΑΕΙ και της στέγης.
 
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καλείται να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023.
 

«Μπουρλότο» Τραμπ στο ΝΑΤΟ και στους Ευρωπαίους «μπαταχτσήδες

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε  ως «φρικτά και ανισόρροπα» τα σχόλια που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη μη προστασία συμμάχων του ΝΑΤΟ απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης χθες στη Νότια Καρολίνα φάνηκε να αφηγείται μια συνάντηση με ηγέτες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι πρόεδρος μιας «μεγάλης χώρας», που δεν κατονόμασε, τον ρώτησε «Λοιπόν κύριε εάν δεν πληρώσουμε, και δεχθούμε επίθεση από τη Ρωσία –θα μας προστατεύσετε;».

«Είπα: ‘Δεν πληρώσατε; Είστε αμελής;’ Εκείνος είπε: ‘Ναι, ας πούμε ότι αυτό συνέβη’. Όχι, δεν θα σας προστάτευα. Στην πραγματικότητα θα τους ενθάρρυνα να κάνουν ό,τι στο διάβολο θέλουν. Πρέπει να πληρώσετε», δήλωσε ο Τραμπ.