MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Τούρκος έγινε ο Ερντογάν μετά το Ψήφισμα-Ράπισμα της Ευρωβουλής

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com  
 
Τούρκος έγινε ο Ερντογάν μετά το Ψήφισμα-ράπισμα που υιοθέτησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 το οποίο με ψήφους 434 υπέρ, 18 κατά και 152 αποχές «ρίχνει πόρτα» στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ,  
 
Έτσι ο σουλτάνος άρχισε τις απειλές δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κόψει δεσμούς με την Τουρκία. Αυτήν την περίοδο, που η Ευρώπη κινείται με στόχο την απομάκρυνση από την Τουρκία, εμείς θα κάνουμε τις δικές μας εκτιμήσεις σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις. Αφού τα δούμε όλα αυτά μπορεί και να χωρίσουν οι δρόμοι μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό κριθεί απαραίτητο» (https://gr.euronews.com 16/9/2023) 
 

Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2024 για ελεύθερους επαγγελματίες και αγοραπωλησίες ακινήτων: Μετρητά τέλος!

«Έρχονται» υποχρεωτική ασφάλιση, MyDATA, POS και εξοντωτικά πρόστιμα για συναλλαγές άνω των 500€
 
Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα και να μη βρεθούν προ εκπλήξεων από τις αρχές του 2024, οπότε θα μπουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
 
Oι αλλαγές που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέτει τον Οκτώβριο στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι συντριπτικές:
 

Οκτώ σημάδια ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης κρίσης χρέους πιστωτικών καρτών

Pixabay
Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά σίγουρα ετοιμάζεται μια τεράστια κρίση χρέους πιστωτικών καρτών. Οι Αμερικανοί εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις πιστωτικές τους κάρτες για να τα βγάλουν πέρα ​​από μήνα σε μήνα, το ποσοστό από εμάς που κουβαλάμε υπόλοιπα από μήνα σε μήνα αυξάνεται και το μέσο επιτόκιο για τέτοια υπόλοιπα έχει αυξηθεί πάνω από 20 τοις εκατό. Εάν μπορείτε ενδεχομένως να το αποφύγετε, μην κουβαλάτε τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών από μήνα σε μήνα, γιατί αυτό θα σας στραγγαλίσει οικονομικά. 
 
 
Δυστυχώς, οι νέοι μας δε διδάσκονται ποτέ αυτό στο σχολείο και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν βαθιά οικονομικά προβλήματα όταν ενηλικιωθούν. Και μόλις έρθετε σε βαθιά οικονομικά προβλήματα, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να βγείτε από αυτό.