MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Η φοβική διπλωματία της Ελλάδας και η… αδιαφορία της Merkel για το μεταναστευτικό

Η φοβική διπλωματική αντίδραση της Αθήνας δίνει την ευκαιρία στους Γερμανούς να σφυρίζουν αδιάφορα 

Η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να διεθνοποιήσει εγκαίρως το ζήτημα της μαζικής εισβολής στον Έβρο, κυρίως όμως να θέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσα προ των ευθυνών της, δίνει την ευκαιρία στους Γερμανούς να κάνουν ότι δεν βλέπουν και να κερδίζουν χρόνο κλωτσώντας μακριά την καυτή πατάτα.

Οι αυριανές παράτες του κ. Μητσοτάκη στα σύνορα με την Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους κοινοτικούς παράγοντες ελάχιστη σημασία έχει για την ουσιαστική διαχείριση της υπόθεσης. 

Οι Ευρωπαίοι τιμωρούν την Ελλάδα και χαϊδεύουν την Τουρκία: Αισχρή συμπεριφορά, συνέχεια των Μνημονίων

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου,
Σαρλ Μισέλ. Copyright: European Union

Η πιο δυσάρεστη επιβεβαίωση, μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, να στείλει χιλιάδες άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανύπαρκτη.

Εδώ και τρεις μέρες οι αξιωματούχοι της περιορίζονται σε ανούσιες δηλώσεις, που στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν την κατοχική δύναμη να συνεχίσει την «εισβολή» μέσω των προσφύγων και των μεταναστών εναντίον της Ελλάδας.