MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Οι φωτιές στην Ηλεία, η πτώση Καραμανλή, τα Ίμια και η τουρκική προβοκάτσια που έρχεται

Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό άρθρο από την Ζέζα Ζήκου. Μία από τις κορυφαίες ελληνίδες δημοσιογράφους, που γνωρίζει τα ελληνοτουρκικά οσο κανεις.
 
Διαβάστε το:

Είναι, ακόμη, πρόσφατες οι μνήμες από την τραγωδία της Ηλείας και από την αποκάλυψη ότι τούρκοι πράκτορες έβαλαν τις ολέθριες φωτιές το 2007 δημιουργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2014 διέρρευσε στην Τουρκία ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται ο τότε υπουργός Εξωτερικών του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουρέλ, να συζητούν για το στήσιμο προβοκάτσιας που θα πρόσφερε στους Τούρκους τη δικαιολογία για εισβολή στη Συρία, και να καυχώνται «όπως κάναμε και εναντίον της Ελλάδας». Για όσους από εμάς γνωρίζουμε, απλώς επιβεβαιωθήκαμε με την ομολογία για το στήσιμο προβοκάτσιας από το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Η κομπίνα της ΔΕΗ: Πρώτα πήραν δάνειο 1,6 δισ. με υποθήκη τα εργοστάσια λιγνίτη - Μετά τα έκλεισαν - Μετά την πούλησαν!

Η κυβέρνηση πήρε 1,6 δισ. ευρώ από Goldman Sachs και HSBC
 
Μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον τρόπο με τον οποίο ληστεύει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες με το ρεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς το σχέδιο για «απολιγνιτοποίηση» της χώρας δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «μπίζνα» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φοβούνται να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος για να μην πάθουν κάποιο καρδιακό η κυβέρνηση δανείστηκε 1,6 δισεκατομμύρια από τις Goldman Sachs και HSBC για να προχωρήσει πιο άμεσα η «απολιγνιτοποίηση» της χώρας.


Η ενεργειακή ληστεία των Ελλήνων

Δεν θα πάψει ποτέ να μας εντυπωσιάζει το πόσο αχόρταγη είναι η πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία της χώρας μας – αφού προφανώς το «Target Model», με το οποίο ληστεύονται ενεργειακά οι Πολίτες, δεν είναι λάθος του κ. Χατζηδάκη. Η κυβέρνηση τώρα που είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή αισχροκέρδεια της εγχώριας Ολιγαρχίας, αντί να κάνει σωστά τη δουλειά της, δρομολογεί επιδοτήσεις – όπως τα 39 € στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, τα οποία είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού πολλά νοικοκυριά πληρώνουν 300 € όταν πλήρωναν 100 €. Ακόμη χειρότερα, οι επιδοτήσεις αυτές είναι εις βάρος των εσόδων του προϋπολογισμού και παρέχονται με δανεικά – αφού το δημόσιο παράγει μόνο ζημίες και χρέη. Στην ουσία λοιπόν η κυβέρνηση δανείζεται χρήματα για να στηρίξει την αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας – δάνεια που θα πληρώσουν οι Πολίτες με φόρους, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους κοκ. Την ίδια στιγμή, λόγω του αυξημένου κόστους της ενέργειας, παύουν να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις – ειδικά η όποια βιομηχανία μας επέμεινε, με εξαιρετικά οδυνηρά επακόλουθα για το μέλλον της χώρας μας. Ως εκ τούτου, ένα 5ο αυστηρότερο μνημόνιο είναι πιο σίγουρο από ποτέ – από το οποίο όμως δεν θα υποφέρει η εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ, ούτε βέβαια ο κ. Χατζηδάκης που τώρα ασχολείται με τη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών.
.