MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Πανικός στην κυβέρνηση για τα συλλαλητήρια – Η ΕΛ.ΑΣ. κλείνει σταθμούς του μετρό

Εμπόδια στους διαδηλωτές βάζει η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να δημιουργήσει ζώνη αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας κλείνοντας σταθμούς του μετρό.
 
Υγειονομική ζώνη στο κέντρο των Αθηνών από την ΕΛ.ΑΣ.. Θορυβημένη η κυβέρνηση από την οργή του κόσμου για το έγκλημα στα Τέμπη.
 
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν «χειρόφρενο» με εξαίρεση λίγες ώρες κατά τις οποίες θα κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.
 
Όμως η τεράστια συμμετοχή του κόσμου στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση που μοιάζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Έτσι, η αστυνομία διέταξε να κλείσουν κομβικοί σταθμοί του Μετρό.
 

Καταπέλτης η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

Καταπέλτης για την ελληνική κυβέρνηση είναι η Ετήσια Έκθεση των συνεργαζόμενων οργανισμών στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προώθηση της Προστασίας της Δημοσιογραφίας και την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, με αιχμή του δόρατος φυσικά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που πέραν των δημοσιογράφων επεκτάθηκε σε πρόσωπα της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. 
 
Στην έκθεση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, γίνεται αναλυτική αναφορά στις αποκαλύψεις για παρακολούθηση δημοσιογράφων αλλά και για τις διασυνδέσεις Μαξίμου-ΕΥΠ-Intellexa που εμπορεύεται το Predator.
 

«Πυρά» από τον Γουίλεμ Νταφόε σε Μενδώνη και Μητσοτάκη

Στο πλευρό των Ελλήνων καλλιτεχνών ο γνωστός ηθοποιός
 
Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας «Inside» στη χώρα μας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε, ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε την στήριξή του στους Έλληνες καλλιτέχνες και έριξε τα βέλη του σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Λίνα Μενδώνη.
 
Μιλώντας στο Flix.gr, ο καταξιωμένος ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει το προεδρικό διάταγμα 85/2022 με το οποίο υποβιβάζονται τα πτυχία των καλλιτεχνών.
 

Στη Βουλή το «τριπλό» ν/σ που ανοίγει την κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση του νερού

Dreamstime.com
Το πολυνομοσχέδιο έχει 263 άρθρα, ένα από τα οποία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας • Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
 
Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου), εισήχθη σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τίτλο: «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής - Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 - Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».
 

Η τραγωδία στα Τέμπη, τα μέσα ενημέρωσης και η «διαχείριση κρίσης»-Άρης Χατζηστεφάνου

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη, η οποία προκαλείται και από τον τρόπο παρουσίασης του θέματος από κάποια μέσα ενημέρωσης.
 
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση-Πως τις εντοπίζουμε», Άρης Χατζηστεφάνου μιλά στο militaire channel για τη «διαχείριση κρίσης» που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας μέσα ενημέρωσης.Ποια είναι η «γραμμή άμυνας»;