MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

B.Λύκος : Μοναδικό σχέδιο τα lockdown, κανένας σχεδιασμός

Ο βιολόγος και διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Βασίλης Λύκος , μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί η επιλογή των lockdown από έσχατη λύση για να αποφευχθεί η πίεση στα νοσοκομεία, έγινε μόνιμη και μοναδική επιλογή στην Ελλάδα , με αποτέλεσμα ούτε την επιδημία να περιορίζει και τα προβλήματα που δημιουργεί συνολικά στη κοινωνία να είναι πολλαπλάσια από αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει. Όπως είπε , η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να μην εφαρμόζεται διαρκώς ως ακορντεόν το lockdown, είναι τελικά πολιτική επιλογή να μην υπάρχει την ώρα μάλιστα που ούτε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παρά τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεν θα υπάρξει τους επόμενους μήνες. 
 

Π. Αργυρίου : Στον αέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ο συγγραφέας και αναλυτής Πέτρος Αργυρίου, μιλάει στον 98.4 εφ όλης της ύλης , για τις συνθήκες που διαμορφώνουν στο πεδίο της δημόσιας υγείας των κοινωνιών , οι αποφάσεις κυβερνήσεων και επιστημονικών επιτροπών με χρήση επιδημιολογικών δεδομένων που είναι κυριολεκτικά στον αέρα όπως υποστηρίζει , σε όλα τα επίπεδα από τα τεστ και την καταγραφή περιστατικών μέχρι τα εμβολιαστικά προγράμματα , διαμορφώνοντας όμως αποφάσεις που οδηγούν τις κοινωνίες σε ακόμη δυσμενέστερες επιπτώσεις στα δικαιώματα τους και εν τέλει με βαρύτερες μακροχρόνιες συνέπειες για την ζωή τους , στο όνομα της δημόσιας υγείας κατά τα άλλα , η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θέλει να λύσει για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τον γενικό υγιή πληθυσμό.