MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία και αποδυναμώνει την εθνική μας άμυνα;

Αντώνης Κοκορίκος


Καλεσμένος ο καθηγητής γεωπολιτικής στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.
 
 

Τα «αδιέξοδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η «στοχοποίηση» της νέας γενιάς

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το ΑΠΘ
παρουσία ισχυρών αστυνιμικών δυνάμεων. 

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Η εικόνα του πεσμένου αιμόφυρτου φοιτητή που χτυπήθηκε εν ψυχρώ από βομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης δεν συγκίνησε τον πρωθυπουργό που υπερασπίστηκε την έκρηξη της αστυνομικής βίας ρίχνοντας το φταίξιμο στους φοιτητές και αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε το γάντι κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε».


«Λάδι στη φωτιά» έριξε ο πρωθυπουργός στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε επιδεικτικά την αστυνομική βία που κατ' εξακολούθηση στιγματίζει τον ακαδημαϊκό χώρο του ΑΠΘ, δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στους φοιτητές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα: «Με τις βαριοπούλες ή με τη βιβλιοθήκη;».