MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Δρ.Γ.Φίλης: Η Ελλάδα μπορεί να στείλει την Τουρκία στην λίθινη εποχή – Για να διαλύσει την Ελλάδα επιστρατεύει Τζιχαντιστές από μετανάστες, αλλά

Μπραβο στον Γιώργο Φίλη που κάποιος λέει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν είναι αδύναμη και μπορεί να στείλει την Τουρκία στην λίθινη εποχή. Φτάνει με την ηττοπάθεια


Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο “Οι προσφυγικές ροές σταματιούνται στον Έβρο, όχι στην Τουρκία.

Politico: «Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε κανένα μέτρο προστασίας παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στους Έλληνες»

Το Politico με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα να κάνουν ποδηλασία βουνού στην Πάρνηθα χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας την στιγμή που ζητούν από τους πολίτες να κάθονται κλεισμένοι στα σπίτια τους κοιτώντας το... ταβάνι.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό (μάλλον καθόλου) αλλά καθημερινώς προκαλούν ενοχικά και τρομολαγνικά σύνδρομα στους Έλληνες πολίτες.

Γιατί η πανδημία φέρνει χειρότερη κρίση από το Μεγάλο Κραχ

Τα τελευταία 150 χρόνια, από το 1876 μέχρι σήμερα, ο πλανήτης έχει βιώσει 14 φορές μια παγκόσμια οικονομική ύφεση. Στις 14 Φεβρουαρίου 2020, έχοντας ήδη συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία της επίδρασης του κορονοϊού στην Κίνα, εκτιμήσαμε το πόσο καταστροφικός θα είναι η πανδημία για τις οικονομίες. Τότε είχαμε βασιστεί –όχι τυχαία– κυρίως στην κατανάλωση των καυσίμων.


Όταν την Άνοιξη, η τιμή του αργού πετρελαίου είχε πέσει στα 29 δολάρια, είχαμε αναφέρει τον όρο "παγκόσμια τιμή ισορροπίας της ειρήνης". Η "τιμή της ειρήνης" είναι μια τιμή, που αποτελεί ουσιαστικά τον μέσο όρο των αντιμαχόμενων ομάδων στην αγορά ενέργειας, όπου όλοι είναι σχετικά ικανοποιημένοι. Είχα εξηγήσει, μάλιστα, γιατί η παγκόσμια "τιμή ειρήνης" για το 2020 είναι τα 42,4 δολάρια/βαρέλι για το WTI και στα 44,2 για το Brent. Η τεχνική ανάλυση των αγορών έδειχνε μαύρες μέρες για την τιμή πετρελαίου και είχα εκτιμήσει ότι η τιμές θα οδηγηθούν σε ελεύθερη πτώση.

Άρχισαν οι μηνύσεις για την απάτη της “πανδημίας” COVID-19

Ο Γερμανός δικηγόρος Dr. Fuellmich συμμετέχει στη Γερμανική Εξωκοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, ACU2020. Μαζί με μια ομάδα νομικών της Επιτροπής πρόκειται να προβούν σε σειρά μηνύσεων για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που θα περιλαμβάνουν από μηνύσεις για αποζημιώσεις ατόμων που επλήγησαν από τις καραντίνες, μέχρι μήνυση για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Η πρώτη από αυτές τις μηνύσεις κατατέθηκε στη Γερμανία στις 25 Νοεμβρίου και αφορά καταγγελία των “ελεγκτών αλήθειας” στο YouTube, το Facebook και το Twitter, για δυσφήμιση του καθηγητή Β. Βόνταργκ.

Στ Φενέκος : Το παιχνίδι των κυρώσεων , η αρνησικυρία και η Τουρκία

Ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του με πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανικής Προεδρίας, στην επικείμενη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να αναμένεται κάτι θεαματικό σε επίπεδο δραστικών κυρώσεων στη Τουρκία για όσα έπραξε επί 3μήνου στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, για τις οποίες ούτε όμως η Ελλάδα διαχρονικά κάνει κάτι για την κατοχύρωση τους, με αποτέλεσμα η Τουρκία να δημιουργεί και τετελεσμένα επί του πεδίου και να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την απραξία μας έναντι των εταίρων μας, για να πει ότι δεν παραβιάζει τίποτα αφού δεν είναι οριοθετημένο.