MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Στον επόμενο τόνο ο Χατζηδάκης θα μας πει ότι η ΔΕΗ δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης κάνει πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες να...σώσει τη ΔΕΗ. Μετά τα "όρια της χρεοκοπίας", το "ούτε τρελός δεν την αγοράζει", το "τη βγάζει, δεν τη βγάζει" ήρθε η ώρα του "αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει και η χώρα" στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα σε όλες τις γειτονικές χωρές, πολλές εκ των οποίων φημίζονται για την αγάπη τους στην Ελλάδα, να προστρέξουν. 

Του Στρατή Μαζίδη

Το παράδοξο είναι ότι σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που δίνει ο υπουργός, αντί να ράψει το στόμα του, αναφέρει ότι μέσα σε λίγες ημέρες από την κυβερνητική αλλαγή, η μετοχή της ΔΕΗ έχει σημειώσει άνοδο. Και πώς τη βοηθάει; Με δηλώσεις όπως οι παραπάνω.

«Βουτιά» για την παγκόσμια οικονομία: Πανικός σε Wall Street & ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – ΗΠΑ: «Η Κίνα εσκεμμένα υποτίμησε το νόμισμά της»

Παγκόσμια αναταραχή προκαλεί το νέο «επεισόδιο» στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, μετά την υποτίμηση του γιουάν από το Πεκίνο και την «απάντηση» της Ουάσινγκτον, που εξαπέλυσε επισήμως σφροδρές κατηγορίες για «εσκεμμένη» ενέργεια. 

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο πιο επικίνδυνο σημείο τους εδώ και δεκαετίες, καθώς η Ουάσινγκτον δεν έχει αποδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό από το 1994, ενώ η υποτίμηση του γιουάν (που ακολούθησε την εξαγγελία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα) έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.