MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Σάββας Καλεντερίδης:''Τα παθήματα των Αρμενίων μαθήματα για Ελλάδα, Κύπρο''

Ανάλυση του μεγάλου διεθνολόγου για τον πόλεμο στο Αρτσάχ και για την υπεροχή των αζέρικων drones τουρκικής κατασκευής που αποδείχθηκε μοιραία για τους Αρμένιους. Μήπως είναι στιγμή να εξοπλιστούμε με αντι-drones και αντι-UAV οπλικά συστήματα;


Το Αρτσάχ, που ονομάστηκε Ναγκόρνο Καραμπάχ από τη σοβιετική εξουσία, ήταν παραδοσιακά τόπος κατοίκησης των Αρμενίων, από χιλιετιών. Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ανακήρυξε την ανεξαρτησία του, που δεν αναγνωρίστηκε από καμία χώρα – ούτε από την ίδια την Αρμενία. Και επειδή ήταν ένας θύλακας μέσα στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, επωφελούμενο από την κατάσταση διάλυσης που επικρατούσε στο στρατό του Αζερμπαϊτζάν, το Αρτσάχ το 1994 κατέλαβε περιοχές περιμετρικά της αναγνωρισμένης επικράτειάς του, εξασφαλίζοντας έτσι την εδαφική του συνέχεια με το κράτος της Αρμενίας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Ο πόλεμος στο Artsakh και US Elections, με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo 14

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Ο πόλεμος στο Artsakh και US Elections, με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo 14

14 Νοεμβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Πόλεμος, Γεωπολιτικά,

Νότης Μαριάς: 100.000 υπολογιστές σε μαθητές στην Πορτογαλία με λεφτά της ΕΕ που δε ζήτησε η Ελλάδα

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε κονδύλι 100.000 ευρώ στην Πορτογαλία για δωρεάν υπολογιστές σε μαθητές τα οποία η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αιτήθηκε καν, όπως αποκάλυψε ο Νότης Μαριάς στην εκπομπή Kontra24. Η Πορτογαλία προχώρησε και πήρε την έγκριση της Κομισιόν στις 21 Οκτωβρίου για να μοιράσει τους υπολογιστές.
 
Ο Νότης Μαριάς υπενθυμίζει ότι αρχές Σεπτέμβρη είχε αναφερθεί σε αυτή τη δυνατότητα.