MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» - Ηλεκτρονικό μάτι από την ΑΑΔΕ σε καταθέσεις, εμβάσματα, μετοχές και wallets

Αυτοματοποιημένοι Έλεγχοι Προσαύξησης Περιουσίας από τον Ιανουάριο 
 
Το «μεγάλο αδελφό» σε εμβάσματα, καταθέσεις, χορηγήσεις, θυρίδες, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ακόμη και σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια αποκτά από το νέο έτος η ΑΑΔΕ βάζοντας στο «παιγνίδι» τις τράπεζες που θα στέλνουν σήμα για κάθε «ύποπτη» κίνηση σε τραπεζικό λογαριασμό.
 
Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ορίζει ότι από το 2024 μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα αυτοματοποιημένου ελέγχου προσαύξησης περιουσίας που θα αξιοποιεί τα δεδομένα του Αρχείου Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων και Αναλυτικών Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών με στόχο την ταχεία λήψη και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν σε ελεγχόμενα πρόσωπα. 

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και τα «απρόσμενα» κέρδη παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

Γράφει ο
Χρήστος Ι. Κολοβός
 
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων
ck-energy.blogspot.com
 
Όταν το 2022 οι λογαριασμοί ηλεκτρισμού τσουρούφλισαν τους πάντες και οι πάροχοι εμφάνισαν υπερκέρδη, κάποιος πάροχος χαρακτήρισε τα κέρδη ως “απρόσμενα και όχι υπερκέρδη“. Τώρα έχουμε μια νέα περίπτωση “απρόσμενων” κερδών.