MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ανέκδοτο η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία, με χρέος 394,5 δισ. ελλείμματα και επιτόκια ομολόγων... 2017

Η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία είναι ένα επικοινωνιακό show χωρίς αντίκρισμα, χωρίς καμία ουσιώδη βαρύτητα άπαξ και η πραγματικότητα διαψεύδει… το show..


Το Eurogroup στις 16 Ιουνίου 2022 θα ανακοινώσει το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος από τους θεσμούς… 
 
Αυτό ωστόσο είναι ανέκδοτο καθώς αποδεικνύεται μια ακόμη φορά η υποκρισία της Ευρώπης… 3 μνημόνια, άπειρα μέτρα λιτότητας, 3 μεγάλα δάνεια… για να φθάσουμε στο 2022 να διαθέτει η Ελλάδα, χειρότερο χρέος, χειρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα και επιτόκια δανεισμού στα ομόλογα στα επίπεδα του 2017.

Η σύγκρουση των συστημάτων

Σύμφωνα με τον G. Soros, ο πλανήτης εμπλέκεται όλο και πιο πολύ σε μία μάχη μεταξύ των δύο βασικών συστημάτων διακυβέρνησης που είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους – εννοώντας προφανώς την Κίνα και τη Ρωσία από τη μία πλευρά, καθώς επίσης τους G7 υπό τις ΗΠΑ από την άλλη. Του δρόμου του μεταξιού ή της «μίας ζώνης, ένας δρόμος», εναντίον της «μίας τράπεζας, ένα κέντρο» – σημειώνοντας πως η ατζέντα του «Great Reset» του Νταβός, προβλέπει μία μονολιθική κεντρική τράπεζα σοβιετικού τύπου για ολόκληρο τον πλανήτη. Μία βασική τράπεζα χωρίς καμία άλλη, η οποία θα εκδίδει ένα ψηφιακό νόμισμα που θα είναι το μοναδικό νόμιμο για όλες τις συναλλαγές – εξασφαλίζοντας την παγκόσμια κυριαρχία του δυτικού συστήματος του χρέους.