MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ο ΟΟΣΑ εγκαλεί την Ελλάδα για τις πυρκαγιές: Υποτιμάται η πρόληψη – Δεν απορροφώνται τα κονδύλια της ΕΕ

Δριμεία κριτική στην χώρα μας για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών
 
Άλλη μια… επιτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπολείπεται στην πρόληψη των πυρκαγιών και την υποτιμά ενώ δεν απορροφά σχετικά κονδύλια της ΕΕ για την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Έκθεση του ΟΟΣΑ ασκεί δριμεία κριτική στην χώρα μας για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις στα έργα δασοπροστασίας.
 

Ευλογιά των πιθήκων: Άνοιξαν πέντε κέντρα εμβολιασμού για μία επιδημία που δεν υπάρχει

Ούτε καν προληπτικά δικαιολογείται τέτοια «πρεμούρα»
 
Δεν έχασαν λεπτό οι τρομολάγνοι του γνώριμου σύμπλοκου φαρμακευτικών και δυτικών κυβερνήσεων, για να εκμεταλλευτούν τα αυξανόμενα κρούσματα της «ευλογιάς των πιθήκων» (ή αλλιώς MPOX) και να την παρουσιάσουν ως μία νέα επιδημία. 
 
Τι θα πρέπει να αναμένει η παγκόσμια κοινότητα αν το αφήγημα της «επιδημίας» προχωρήσει σε πολιτικές αποφάσεις;
 

Στο Μαξίμου στερεύουν και από επικοινωνιακά τρικ

Το «γινόμαστε καλύτεροι σε δυσκολότερες συνθήκες» που ψιθυρίζει ο κ. Μητσοτάκης δεν «πουλάει» καθόλου
 
Στη διάρκεια των πέντε και πλέον ετών που βρίσκεται στην εξουσία η Ν.Δ. και στην πρωθυπουργία ο Κ. Μητσοτάκης το κεντρικό προπαγανδιστικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου έχει περάσει από διάφορα στάδια.
 
Εκ του (εκλογικού) αποτελέσματος, τα περισσότερα ήταν επιτυχή. Τώρα όμως, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που λίγο ακόμη και θα έφτανε στην Ομόνοια, ήρθε η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας